Decizia Guvernului de a-şi angaja răspunderea pentru revenirea la alegerea primarilor în două tururi reprezintă încă un obiectiv major din acordul USR cu Guvernul, a afirmat liderul formaţiunii, Dan Barna. El mai spune că Acordul politic mai are și alte puncte a căror rezolvare o așteaptă.

Ludovic Orban si Dan BarnaFoto: Agerpres

"Salut decizia guvernului de a-și angaja răspunderea pentru revenirea la alegerea primarilor în două tururi. De doi ani de zile, USR a solicitat constant guvernelor României să facă acest lucru. De altfel, aceasta a fost una dintre principalele condiții în baza cărora cabinetul actual a primit voturile noastre la învestitură. Acordul politic semnat atunci mai are și alte puncte a căror rezolvare o așteptăm", a scris liderul USR pe Facebook.

El mai spune că este o lecție care trebuie învățată din ce s-a întâmplat în acești ani și că nu este exemplu mai bun decât drama Bucureștiului sub administrația catastrofală a Gabrielei Firea.

De asemenea, Dan Barna le-a transmis social-democraţilor şi altor "adversari ai democraţiei" să nu îşi facă iluzii", pentru că USR nu va sprijini nicio moțiune sau orice altă acțiune menită să oprească cetățenii din a-și alege primari legitimi.

Premierul Ludovic Orban a anunțat joi că Guvernul își asumă răspunderea pentru alegerea primarilor în două tururi.

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că PSD împreună cu UDMR vor depune moțiune de cenzură.