Jurnalista Ioana Ene Dogioiu de la Ziare.com se alătură de joi echipei de realizatori „Piaţa Victoriei” de la Europa FM, unde îi ia locul lui Moise Guran, care s-a retras din presă și a intrat în politică, la USR-PLUS.

HotNews.roFoto: Hotnews

Anunțul a fost făcut de Europa FM, care precizează că Ene Dogioiu este prima voce care s-a auzit la ştirile postului de radio, în 2000. Atunci, radioul s-a lansat cu jurnalul prezentat de ea (atunci cu numele Nadina Forga) şi Rareş Petrişor. Acum, revine să completeze echipa emisiunii „Piața Victoriei”, formată din Cristian Tudor Popescu, Anca Simina, Alice Iacobescu şi Tudor Muşat. Până acum, realizator „Piața Victoriei” era și Moise Guran, care a decis să intre în politică.

„Piaţa Victoriei” este emisiunea de interviuri şi dezbatere la Europa FM, transmisă de luni până joi, de la ora 18.15.

Jurnalistul Moise Guran a anunțat miercuri că a decis să renunțe definitiv la cariera de jurnalist pentru a-și asuma un rol politic. Guran se va alătura Alianței USR-PLUS.

UPDATE- Ene Dogioiu: „Nu vin în locul lui Moise Guran, e o coincidență”

Ioana Ene Dogioiu afirmă joi seară, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că nu se duce la Europa FM în locul lui Moise Guran, înțelegerea privind revenirea sa la postul de radio fiind făcută încă din decembrie.

„Vad o serie de comentarii al caror resort il inteleg, pe fond, dar pe care simt nevoia sa le clarific.

1.Nu am nici cea mai mica intentie sa intru in politica. Asta nu inseamna ca am o problema cu jurnalisti care aleg o schimbare de cariera. Dar eu nu am nici dorinta, nici tentantia, cu atat mai putin intentia sa o fac. Sunt si intentionez sa raman jurnalista Ziare.com si Europa FM.

2. Nu am revenit la EFM in locul lui Moise Guran. Intelegerea de revenire este din decembrie cand am stabilit ziua de 16 ianuarie ca punct zero. Deci este una dintre, poate putinele, coincidente autentice”, a scris ea pe Facebook.