Aproape 4.500 de arme de foc au fost confiscate la controalele de securitate în aeroporturile din SUA în 2019, au anunţat miercuri autorităţile aeroportuare, care au spus că este un nou record "extrem de îngrijorător", potrivit AFP, preluată de Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Conform agenţiei federale însărcinate cu securitatea în transporturi (TSA), 4.432 de arme de foc au fost descoperite de agenţii săi în bagajele de mână sau asupra pasagerilor, un număr în creştere cu 5% comparativ cu 2018.

Şi mai îngrijorător este faptul că 87% dintre aceste arme erau încărcate, a precizat TSA într-un comunicat.

Confiscările au fost efectuate în 278 de aeroporturi din ţară, în special pe cele mai frecventate, aşa cum sunt cele din Atlanta (323), Dallas/Fort Worth (217) şi Denver (140).

TSA reaminteşte că transportul de arme - în bagajul de mână sau asupra posesorului - este interzis, iar pasagerii riscă o amendă maximă de 13.000 de dolari.

Deşi Constituţia SUA garantează dreptul de a deţine o armă şi portul de armă este legal în unele state americane, transportul armelor în avion este autorizat doar dacă acestea sunt declarate la compania aeriană şi înregistrate ca bagaj de cală.

În iulie, agenţii TSA de pe Aeroportul Baltimore-Washington au confiscat un lansator de rachete, proprietarul fiind un membru al armatei americane care a spus că l-a adus ca amintire din Kuweit.