Senatorul PSD de Iași, Vasile Toma, le cere politicienilor tineri, pe care îi numește „politicieni 2.0”, reformarea partidului, fiind de părere că aceștia au capacitatea „să rupă PSD de orice legătură cu comunismul”. „Cei care au contribuit hotărâtor la criza actuală, un pas în spate”, spune Toma, relatează Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de senatorul de Iași, Vasile Toma, social-democrația românească a ajuns la o rată alarmant de scăzută de încredere, națională și europeană.

„Noi, politicienii actuali, avem datoria să nu irosim șansa de a da o direcție clară proiectului de țară. Trebuie să începem cu reformarea partidului din care facem parte. Avem un partid mare, PSD, care a avut un rol important în acești primi 30 de ani de democrație. Avem datoria să gândim și să elaborăm un proiect politic care să așeze social-democrația româneasca pe baze solide, sănătoase, care să genereze recunoaștere europeană. (...) Generația politică 2.0 este formată din cei care nu au votat în comunism, care au capacitatea să rupă PSD de orice legătură cu comunismul. Cei care pornesc de la libertatea de dezvoltare a primei generații și care știu că aceasta nu este de ajuns, fără competență, fără specializare. (...) Unde a ajuns social-democrația românească? La o rată alarmant de scăzută de încredere, națională și europeană”, a arătat Toma.

Acesta susține că proiectul politic al PSD nu poate fi credibil dacă e influențat majoritar de un CEx format cu permutări care, în 3 ani a luat decizii în cadru restrâns, „fără consultarea largă a profesioniștilor din partid și fără luarea în considerare a problemelor românilor care contribuie la dezvoltarea țării”.

„A celor pe care îi doare că România nu este, în Europa, acolo unde merită să fie dar care vor își aducă propria contribuție. (...) La 30 de ani, o nouă generație începe, se împlinește pentru a oferi, la rându-i, ceea ce are mai bun celor dinaintea și după ea. De aceea trebuie ca proiectul politic al PSD să fie elaborat de membri tineri, cu competențe recunoscute, profesioniști în domeniile în care se specializează și care au votat pentru prima dată în 1990. Da, cei care au împlinit 18 ani după Revoluția din 1989 trebuie să facă un pas hotărât în față, iar cei cu mai multă experiență, care au contribuit hotărâtor la criza actuală, un pas în lateral și chiar în spate”, a subliniat senatorul PSD.