Cursurile de la Liceul Teoretic „Adam Muller Guttenbrunn” din Arad sunt suspendate și miercuri, după ce 40 de elevi au ajuns la spital, cu simptome de intoxicație, în urma unei acțiuni de dezinsecție și deratizare, relatează Mediafax.

Cursurile de la Liceul Teoretic „Adam Muller Guttenbrunn” din Arad rămân suspendate miercuri, pentru a se putea face lucrări de curățenie după dezinsecția și deratizarea cu probleme, urmând să fie reluate, cel mai probabil, joi.

Prefectul județului Arad, Gheorghe Stoian, a declarat, marți, corespondentului MEDIAFAX, că trebuie curățate suprafețele de cinci ori la interval de două ore.

„Cursurile sunt suspendate miercuri la Liceul German. Se efectuează lucrări de curățenie în toate cele trei clădiri, iar în afară de femeile de serviciu ale unității de învățământ, cu sprijinul ISJ și a Primăriei Arad, au fost aduse 13 femei de serviciu. Este o muncă mai grea, trebuie curățate suprafețele de cinci ori la interval de două ore”, a spus Stoian.

Poliția Arad a anunțat că a fost deschis un dosar penal în acest caz pentru vătămare corporală din culpă, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals și trafic de produse sau substanțe toxice și că „s-a stabilit o legătură directă între starea elevilor și dezinsecția/dezinfecția efectuată în incinta liceului”.

Administratorul firmei care a făcut deratizarea, Veres Csaba, declara, marți, pentru MEDIAFAX, că toate substanţele folosite sunt autorizate şi că exclude varianta ca elevii să se fi intoxicat din această cauză.

40 de elevi au ajuns până marți dimineața la Spitalul din Arad cu iritaţii ale pielii, ochilor şi cu dureri abdominale. Potrivit reprezentanţilor Prefecturii Arad, 14 copii au fost internaţi.