Mai multe persoane au fost arestate în legătură cu tragedia aviatică în care și-au pierdut viața 176 de pasageri aflați la bordul aeronavei ucrainene, a precizat un purtător de cuvânt al procuraturii citat de Reuters. Acesta nu a oferi însă alte detalii.

Avion prabusit in IranFoto: www.farsnews.com

Pe de altă parte, acesta a precizat că au fost arestate 30 de persoane care au participat la protestele din aceste zile. "În jur de 30 de persoane au fost arestate pentru participarea la adunări ilegale...Avem toleranță pentru mitingurile legale”, a spus Gholamhossein Esmaili,citat de agenția Tasnim.

Iranul îi va pedepsi pe toți cei care sunt responsabili de doborârea avionului ucrainean de pasageri în care și-au pierdut viața 176 de oameni, a spus marți președintele Hassan Rouhani, într-un discurs televizat, adăugând că ”tragicul eveniment” va fi investigat serios.

"A fost o eroare de neiertat... o singură persoană nu poate fi responsabilă pentru prăbușirea avionului”, a spus el, potrivit Reuters.

Mesajul său vine în contextul în care în Iran au izbucnit proteste antiguvernamentale după ce armata a admis că este responsabilă de tragedia aviatică care s-a produs săptămâna trecută, cu puțin timp înainte ca Teheranul să lanseze atacul cu rachete balistice asupra bazelor militare americane din Irak.