Fiul unui lider al mișcării verzi a fost arestat luni, la două zile după ce tatăl său a cerut ayatollahului Ali Khameneni să se retragă de la conducerea Iranului ca urmare a modului în care a gestionat criza provocată de doborârea unui avion de pasageri.

HotNews.roFoto: Hotnews

Mehdi Karroubi, unul dintre liderii mișcării verzi, o mișcare de opoziție formată în urma controversatelor alegeri prezidențiale din 2009, este în arest la domiciliu încă din anul 2011, relatează Reuters, citată de Mediafax.

În ultimele trei zile, la Teheran și în alte orașe iraniene au avut loc proteste faţă de doborârea avionului ucrainean, manifestanții scandând sloganuri împotriva liderilor regimului teocratic din Iran.

Teheranul a recunoscut sâmbătă că o unitate antiaeriană a Gardienilor Revoluţiei a doborât din greşeală avionul companiei Ukrainian Airlines, incident soldat cu moartea celor 176 de persoane aflate la bord.

Avionul a fost doborât în contextul în care Iranul se temea de represalii după ce atacase baze militare din Irak ca ripostă la asasinarea de către SUA a comandantului militar iranian Qassem Soleimani.