Un negociator al Poliției Brașov încearcă, luni, să elibereze un copil de 6 ani, după ce mama lui, o femeie care ar avea afecțiuni psihice, s-a blocat cu băiatul în casă și refuză orice contact. Surse din anchetă arată că tatăl copilului, cetățean italian, a venit să ia copilul, în baza unei sentințe în Italia, relatează Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit IPJ Brașov, polițiștii au fost sesizați de către Protecția Copilului Brașov, care au reclamat că o femeie în vârstă de 39 ani din orașul Ghimbav s-ar fi baricadat în locuință, împreună cu fiul ei, în vârstă de 6 ani și jumătate și refuză orice comunicare cu autoritățile.

„La fata locului se află echipaje de poliție, luptători din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale Brașov, precum și un negociator din cadrul instituției noastre, care încearcă realizarea unui dialog, în vederea scoaterii în siguranță din locuință, atât a copilului, cât și a persoanelor aflate în interior”, spun reprezentanții Poliției Brașov.

Surse din rândul autorităților care intervin pentru eliberarea copilului au declarat, pentru MEDIAFAX, că tatăl copilului este cetățean italian, iar femeia ar avea probleme medicale grave de ordin psihic. Luni, tatăl copilului a venit la Ghimbav pentru a încerca să ia copilul, care i-ar fi fost încredințat de o instanță din Italia, iar în acel moment femeia s-a baricadat cu copilul în casă și refuză orice contact, atât cu familia, cât și cu autoritățile.