Omul de afaceri Dragoş Săvulescu, condamnat definitiv la 5 ani şi 6 luni de închisoare în dosarul retrocedărilor frauduloase de plaje şi terenuri din Constanţa, s-a predat luni autorităților din Napoli și se află în custodia Poliției italiene, au declarat pentru HotNews.ro reprezentanți ai Poliției Române.

Dragos SavulescuFoto: Agerpres

Conform surselor citate, polițiștii români au fost informați astăzi prin Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională (C.C.P.I.) că Dragos Săvulescu - fost acționar al Dinamo - s-a predat, în cursul zilei, la o secție de poliție din Napoli. "Poliția Română a transmis deja acest mesaj către Curtea de Apel București, care va traduce mandatul și va fi trimis autorităților din Italia. Un judecător din Italia va decide atunci o măsură împotriva acestuia. E posibilă și extrădarea, și eliberarea pe cauțiune", au declarat pentru HotNews.ro reprezentanții Poliției.

În 9 februarie 2019, omul de afaceri Dragoș Săvulescu, fost acționar la FC Dinamo, a fost dat în urmărire internațională, după ce nu a fost găsit de polițiști pentru ca aceștia să pună în aplicare sentința de cinci ani și șase luni de închisoare primită în dosarul retrocedărilor ilegale de plaje din Constanța. Magistrații Curţii de Apel Bucureşti, Secţia II penală, au emis atunci mandat de executare a pedepsei închisorii pentru Săvulescu, condamnat pentru complicitate la savarşirea infracţiunii de abuz în serviciu în formă continuată.

În acest dosar, fostul primar al Constanței Radu Mazăre a fost condamnat definitiv la nouă ani de închisoare cu executare, fostul președinte al Consiliului Județean Constanța Nicușor Constantinescu a fost condamnat la cinci ani de închisoare, iar fostul acționar FC Dinamo Cristian Borcea a fost condamnat și el la cinci ani de închisoare. În total, peste 30 de persoane au fost condamnate în acest dosar privind atribuirea nelegală a unor terenuri, prejudiciul estimat de DNA ridicându-se la 114 milioane de euro. Decizia instanţei a venit după nouă ani de procese şi alte opt amânări consecutive de pronunţare a unei sentinţe.