Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat luni că va face verificări și la alte inspectorate pentru situații de urgență din țară, nu doar în Dolj, acolo unde peste 100 de cadre ar fi rude între ele. "S-ar putea ca această epidemie să fie în toată țară”, a declarat Vela.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Am discutat, încă de ieri cu domnul general Iamandi (n.r.- șeful Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Dan Paul Iamandi), și astăzi trimite Corpul de Control în județul Dolj, pentru a verifica aceste aspecte. Evident că această verificare se va extinde și la nivelul altor județe, pentru că s-ar putea ca această epidemie să fie în toată țară”, a declarat, luni, ministrul de Interne.

Întrebat ce va face dacă se confirmă că peste 100 de angajați din ISU Dolj au diferite grade de rudenie, Vela a răspuns: "O să vedeți!”.

Duminică, ministrul de interne Marcel Vela a anunțat că trimite Corpul de Control la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Dolj pentru a afla dacă este adevărat că peste 100 de angajați din unitate au diferite grade de rudenie între ei și dacă se impun sancțiuni.

Șeful ISU Dolj, Florea Constantin, a precizat pentru Mediafax că sunt multe situații în inspectorat în care atât soțul, cât și soția lucrează în instituție.

"Cineva a pus o întrebare, iar IGSU a cerut un raport (în privința acestei situații, n.r.). Domnul ministru când a auzit a zis că trimite Corpul de Control. Posibil să vină mâine, poimâine. Dacă vine, suntem aici şi-l aşteptăm. (…) Nu e o problemă. (...) Nu ştiam că e ăsta numărul de cadre, pentru că n-am avut o evidenţă. Păi dacă sunt soţ şi soţie, lucrează de 15 ani, sunt cu şcoală militară, ce să le fac eu? Să-i duc să lucreze în alt judeţ?! Sunt multe situaţii de soţ-soţie. Unii lucrează împreună, alţii lucrează separat, pe alte activităţi, pe alte servicii (...) Grade de subordonare nu există în legătură directă”, a declarat col. Florea Constantin, inspector-șef ISU Oltenia al județului Dolj.

El spune că nu știa că sunt angajate 101 cadre militare care au diferite grade de rudenie între ele, însă numărul este posibil să fie corect.

"Din câţi suntem încadraţi la toate subunităţile, în tot judeţul, sunt copii de cadre care au fost admişi la şcoală, au revenit după ce s-a terminat şcoala. Sunt în judeţ sau sunt şi în aceeaşi subunitate. Sigur că da. Din 2007-2008, când au fost încadrările, e posibil să fie, dar asta ştiu exact cei de la Resurse Umane. Nu ştiu dacă sunt o sută sau peste o sută de colegi care au copii sau fraţi sau alte legături de rudenie. Că alte legături nu ştiu cum le-au luat. Probabil sunt cu naşi, cu fini, cu moşi, nepoţi”, mai precizează sursa citată.