Regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii a convocat pentru luni o reuniune de urgență, pentru a discuta cu Prințul Harry despre decizia acestuia de a se retrage din viața familiei regale și de a renunța la rolul ce îi revine în cadrul monarhiei. La discuții este așteptată să intervină, prin telefon, și soția prințului, Meghan Markle, în condițiile în care ducesa de Sussex s-a întors în Canada, alături de fiul cuplului regal Archie.

HotNews.roFoto: Hotnews

Reuniunea de criză va avea loc la reședința de vacanță, Sandringham, și vor fi prezenți, alături de Prințul Harry, tatăl acestuia, Prințul de Wales, Charles, și fratele, Prințul William, care anunța recent că toată viața a fost alături de Harry, dar, din acest moment sunt două "entități separate".

Se speră că aceste discuții vor duce la următorul pas în găsirea unei soluții care să definească noua relație pe care ducii de Sussex o vor avea cu Familia Regală. Regina a făcut presiuni ca o soluție să fie găsită rapid, în decurs de doar câteva zile. Cu toate acestea, potrivit BBC, este greu de crezut că acest lucru va fi posibil, astfel încât va dura ceva timp până se va ajunge la un compromis.

Printre subiectele care vor fi discutate se numără și finanțarea pe care ducii o vor primi de acum încolo, dacă își vor menține titlurile regale și care vor fi îndatoririle regale pe care vor trebui să le îndeplinească pe viitor.

Reuniunea care va avea loc pe domeniul Reginei de la Norfolk a fost descrisă "summit-ul Sandringham summit", și va fi pentru prima dată când Regina se va afla față în față cu Prințul Harry de la anunțul ducilor și până acum.

Anunțul făcut săptămâna trecută de către ducii de Sussex potrivit căruia vor să ”abidice„ de la rolurile regale și să își dobândească independența financiară a stârnit o întreagă dramă la Palatul Buckingham.

Regina nu ar fi fost consultată anterior anunțului și a fost șocată de această mișcare. Reprezentanții casei Regale declarau că familia regală este profund mâhnită și șocată, dar că discuții privind viitorul celor doi existau de mai multă vreme, subiectul fiind unul complicat.

Corespondentul BBC a descris evenimentul drept "istorie în derulare". Prințul Charles a fost nevoit să pună capăt vizitei sale în Oman pentru a participa la discuții.