Activitatea cofetăriei din Târgu-Jiu în care un șobolan a fost filmat plimbându-se pe perete a fost suspendată, duminică, pe o perioadă de șapte zile, de către inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Gorj, informează Mediafax. Administratorul firmei a fost amendat cu 12.000 de lei.

SobolanFoto: Captura YouTube

Directorul DSVSA Gorj, Sorin Ștefănescu, a declarat duminică, într-un comunicat de presă, că reprezentanţii instituţiei au făcut un control la cofetăria în care vineri a fost filmat un șobolan plimbându-se pe pereții localului și au fost luate măsuri.

„DSVSA Gorj a trimis, în cursul acestei dimineți (duminică – n.r.), o echipă de inspectori care a efectuat un control fizic și documentar la laboratorul de cofetărie – patiserie, constatându-se neconformități cu ocazia inspecției spațiilor, echipamentelor și documentelor aferente efectuării acțiunilor periodice de dezinsecție – deratizare. În consecință s-a aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 12.000 lei pentru neefectuarea la timp a acțiunilor de dezinsecție – deratizare și s-a impus măsura suspendării temporare a activității de producție și comercializare pentru o perioadă de șapte zile, cu obligativitatea igienizării generale și a unei operațiuni DDD. Înainte de reluarea activității, DSVSA Gorj va efectua un recontrol, ocazie cu care se vor efectua teste de sanitație pentru verificarea eficienței operațiunilor impuse", se arată într-un comunicat de presă al DSVSA Gorj.

Pe imaginile care au apărut, sâmbătă, pe Youtube şi Facebook se observă un şobolan care se plimbă nestingherit pe peretele unei cofetării din Târgu-Jiu, aflată la parterul unui bloc din centrul oraşului.