Polițistul din Târgu-Jiu, pe numele căruia a fost emis un mandat european de arestare privind un dosar de furt în Germania, ispășește un arest provizoriu în țară până la traducerea mandatului, transmite Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

În primă fază, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova au cerut, sâmbătă, instanței să se pronunţe cu privire la punerea în executare a unui mandat european de arestare emis de autorităţile din Germania pe numele polițistului, cauza fiind amânată până la traducerea mandatului.

Apoi, Curtea de Apel Craiova s-a pronunțat, într-un dosar separat, și a decis arestarea provizorie a polițistului de 35 de ani, din Târgu-Jiu.

„Admite propunerea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova. Dispune arestarea provizorie în vederea predării către autorităţile din Germania a persoanei solicitate, pe o perioadă de 15 zile, până pe data de 25.01.2020 inclusiv. Dispune emiterea mandatului de arestare. Cu drept de contestaţie în termen de 24 de ore de la pronunţare", a decis Curtea de Apel Craiova.

Următorul termen va avea loc pe 23 ianuarie, până la această dată urmând să fie tradus și mandatul european.

Bărbatul de 35 de ani a fost ridicat, vineri seara, de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Gorj şi dus la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova.

Poliţistul a declarat, la audieri, că este o neînţelegere.