Gheorghe Dincă, principalul suspect în cazul crimelor de la Caracal, a fost scos din arest vineri și dus la DIICOT, unde urmează să fie audiat de procurori pentru a doua zi la rând, în condițiile în care și-a schimbat declarația inițială și a susținut că nu el a ucis-o pe Luiza Melencu, tânăra de 18 ani dispărută din aprilie 2019.

HotNews.roFoto: Hotnews

Dincă a fost audiat şi joi la DIICOT, el schimbându-şi declaraţia iniţială, în sensul că nu el ar fi ucis-o pe Luiza Melencu, dată dispărută în luna aprilie 2019. El le-ar fi spus procurorilor că Luiza ar fi fost răpită din casa lui de către alte persoane.

La sediul DIICOT a venit şi mama Alexandrei Măceşanu, fata dispărută în Caracal în iulie 2019. Mama Alexandrei crede în continuare că fata ei nu a fost ucisă de Gheorghe Dincă, ci a fost traficată în străinătate.

"Speranţele sunt foarte mari. Noi credem şi nu ne va lua nimeni acest drept de a crede şi de a spera că fata este în viaţă. (...) Alexandra a fost dusă în străinătate. (...) Am refuzat certificatul de deces. Ce să îngrop?", a spus mama Alexandrei, la intrarea în sediul DIICOT, potrivit Agerpres.

Avocatul acesteia a declarat că orice probă de la dosar va putea fi răsturnată în timpul judecării procesului în instanţă.

"În cercetarea judecătorească putem răsturna orice probatoriu făcut de DIICOT. Să nu mergem doar pe varianta DIICOT că Dincă este vinovat de cele două crime. O fărâmă de adevăr din ce a spus Dincă aseară există. Acele oase au fost plantate. (...) Acele persoane există, dar nu au fost identificate de Dincă. S-au cunoscut într-o perioadă de timp mai îndelungată, s-au reîntâlnit, trebuiau să facă un RAR cu o maşină, au stat la Dincă, unul a plecat în Turcia, s-a reîntors", a explicat el.

La începutul anchetei DIICOT, Gheorghe Dincă a susţinut că a ucis-o pe Alexandra Măceşanu, în vârstă de 15 ani, pe data de 25 iulie şi, ulterior, i-a incinerat corpul într-un butoi din curtea casei sale. De asemenea, el a afirmat că a ucis-o şi pe Luiza Melencu, de 18 ani, dispărută în luna aprilie, iar resturile corpului le-ar fi aruncat la marginea unei păduri de lângă Caracal.