Președintele Klaus Iohannis crede că PNL ar trebui să aibă candidat propriu la Primăria Capitalei. Întrebat despre necesitatea unui candidat unic la Primăria București, șeful statului a spus că, de regulă, ca principiu, un partid care guvernează și care a urcat semnificativ în sondaje, așa cum este PNL, ar trebui să meargă singur în alegeri.

Iohannis si OrbanFoto: Facebook PNL

Întrebat, joi seară, despre necesitatea unui candidat unic al dreptei la Primăria Capitalei, Klaus Iohannis a spus că nu exclude unele negocieri între partide.

"Dar, ca principiu, un partid care guvernează și care are o reacție foarte pozitivă în populație, în sondaje, vedem că PNL a urcat semnificativ, un astfel de partid ar trebui să meargă de regulă singur în alegeri pentru a-și dovedi și puterea, și curajul", a declarat Iohannis, la Cotroceni.

Întrebat despre posibilitatea candidaturii lui Rareș Bogdan la Primăria Capitalei, Iohannis a răspuns: "Acum e cam repede să discutăm despre nume de candidați. Aceste chestiuni se lămuresc în interiorul partidului".

Rareș Bogdan și Violeta Alexandru sunt numele luate în calcul de liberali pentru Primăria Capitalei, cei doi fiind măsurați într-un sondaj de opinie. Din datele sociologice de până acum, Bogdan are o cotă de peste 22-23%, însă, potrivit unor surse din partid, Ludovic Orban ar prefera ca Violeta Alexandru să fie candidata PNL pentru Capitală.