Președintele Klaus Iohannis a catalogat situația de la Spitalul Floreasca din Capitală, unde o pacientă a murit după ce a fost arsă pe masa de operație, drept "un eveniment catastrofal, trist, inadmisibil". Despre protestul anunțat de mai mulți medici față de demiterea chirurgului Mircea Beuran, șeful statului a spus că este "o atitudine regretabilă și ciudată".

Spitalul FloreascaFoto: AGERPRES

Întrebat despre incidentul de la Spitalul Floreasca și cum apreciază reacția Ministerului Sănătății și a medicilor care au sărit în apărarea dr. Mircea Beuran, Klaus Iohannis a declarat, joi seară, că, "în primul rând, este un eveniment catastrofal, trist și inadmisibil".

El a spus că, în opinia sa, Ministerul Sănătății a reacționat "prompt și ferm" în acest caz.

"Am auzit de acea scrisoare a medicilor. O atitudine regretabilă și ciudată si sper că se datorează unei atitudini de moment care a trecut", a afirmat Iohannis despre comunicatul celor peste 20 de medici de la Floreasca care au amenințat cu declanșarea grevei, ca protest față de demiterea lui Beuran.

De asemenea, întrebat în ce măsură este posibilă o reformă a sistemului medical, Iohannis a răspuns: "Se vede cu atât mai mult că este nevoie de o reformă profundă și în acest domeniu și reforma se va produce".

O pacientă care a luat foc în timpul unei operații coordonate de chirurgul Mircea Beuran la Spitalul Floreasca din Capitală a suferit arsuri pe 40% din suprafața corpului și a fost timp de câteva zile în stare critică, după care a decedat.

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a declarat ulterior că medicii care au făcut operația de la Spitalul Floreasca au folosit un dezinfectant care nu ar fi trebuit utilizat în acest caz, cu toate că în acel moment în spital erau disponibile toate tipurile de dezinfectanți.

Citește și: