Reprezentantul special pentru problemele privind corupția, spălarea banilor și crima organizată din România și Bulgaria, Jessica Kim, numită de Departamentul de Justiție al SUA, va face prima sa vizită la București spre sfârșitul acestei luni, potrivit Ambasadei Statelor Unite la București.

"Consilierul Juridic Rezident pentru România și Bulgaria lucrează în domeniul cooperării tehnice și de consolidare a capacităților de aplicare a legii. Acest post nu este unul nou. Începând cu anul 2016, mai mulți consilieri juridici din cadrul Departamentului Justiției al SUA au colaborat cu Guvernul României pentru a oferi asistență în domeniul justiției în vederea consolidării capacității de combatere a corupției. Jessica Kim va avea biroul la Sofia, în Bulgaria, dar va vizita România în mod regulat. Prima ei vizită la București este programată spre sfârșitul acestei luni", a transmis joi Ambasada SUA, citată de Mediafax.

Departamentul de Justiție al SUA a numit un reprezentant special pentru a ajuta la combaterea problemelor privind corupția, spălarea banilor și crima organizată din România și Bulgaria, informa ambasada americană la Sofia. "Cele două părți au fost de acord să dezvolte un dialog pentru responsabilitatea procurorilor și independența sistemului judiciar".

Jessica Kim a deținut anterior funcția de procuror adjunct în Columbus, Ohio, iar în 2018 a fost premiat de către procurorul general american Jeff Sessions pentru "contribuții remarcabile ale unui nou angajat".