Fostul director adjunct al Operei Naționale din Iași Cosmin Marcovici, actual secretar de stat în Ministerul Culturii, este acuzat de o tânără din corul Junior al Operei ieșene că ar fi hărțuit-o sexual. Faptele s-ar fi petrecut la finalul anului 2016 - începutul anului 2017, iar în acest caz ar exista și un dosar penal deschis de Parchetul Judecătoriei Iași, scrie site-ul ReporterIs.

HotNews.roFoto: Hotnews

Fata, care la acea vreme avea 17 ani, era colaborator la Juniorii Operei și ar fi depus plângere penală pe numele tenorului, spunând că în noaptea de Revelion 2016-2017 tenorul Cosmin Marcovici (48 de ani) ar fi încercat să o sărute.

"După concert, domnul Marcovici a venit la grupul nostru, s-a îndreptat către mine și a întins buzele dorind să mă sărute. În acel moment am întins obrazul, ferindu-mi fața, fiind clară intenția domnului Marcovici de a mă săruta pe buze. I-am spus că am 17 ani, și el e mult mai mare, căsătorit și nu pot da curs unor astfel de propuneri. El a râs și mi-a spus că mai am un pic și sunt bătrână, și că acum sunt numai bună. Am rămas stupefiată, iar după plecarea lui, colega mea mi-a spus că așa e el, cu foarte multe fetițe procedează la fel", a susținut fata.

Ulterior, tenorul ieșean ar fi abordat-o pe tânără pe messengerul Facebook, chemând-o la el în birou "fără ruj și fără coadă".

Cosmin Marcovici susține, însă, că ”nu s-a întâmplat nimic în afara limitelor normale de colaborare”.

Ulterior, tânăra s-a adresat în scris Operei Naționale Române Iași, la conducerea căreia revenise Beatrice Rancea, iar după o săptămână Marcovici a demisionat din funcţia de director general adjunct al instituției.

În decembrie 2019, Cosmin Marcovici a fost numit de către premierul Ludovic Orban secretar de stat în Ministerul Culturii.

Articolul integral pe ReporterIs.ro

Ce spune ministrul Culturii

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a declarat la Digi 24, întrebat dacă va propune premierului demiterea secretarului de stat, că în acest caz nu există nicio informație oficială, fiind doar date apărute în presă.

"Eu nu trebuie să fac nicio recomandare până nu am date oficiale, iar acum sunt doar date din presă. Am discutat cu domnul marcovici și dânsul neagă cu fermitate aceste acuzații (...) Repet, deocamdată nu există informații oficiale în acest sens", a declarat ministrul Culturii.