Varujan Vosganian susține că propunerea lui Marcel Ciolacu privind o alianță PSD - ALDE este o recunoaștere a greșelii făcute de social-democrați în august 2019, când au rupt alianța de guvernare.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Această mână întinsă către ALDE este o recunoaștere că PSD a luat o decizie greșită în luna august în privința alianței”, a declarat deputatul ALDE Varujan Vosganian, joi, pentru Mediafax.

Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, că PSD vrea alianțe politice cu Pro România sau cu ALDE, susținând că dacă cele două formațiuni s-ar regăsi în proiectul PSD, atunci ar trece și moțiunea de cenzură pentru demiterea Guvernului Orban.

"Eu încerc să arăt un traseu logic și politic. PSD categoric la congres va veni cu un proiect politic. Dacă alături de acest proiect va veni și domnul Ponta și domnul Tăriceanu, dacă aceștia se vor regăsi în acest proiect politic, atunci moțiunea va trece. Dorim alianțe politice. Ne putem uni pentru formarea unui Guvern, pentru alegerile locale sau pentru alegerile generale. Nu exclud nicio variantă, atâta timp cât nu ne unim să luăm puterea de dragul de a lua puterea, ci avem un proiect politic și un program de guvernare”, a spus Marcel Ciolacu, la România TV.

Întrebat dacă PSD vrea o alianță și cu USR, Marcel Ciolacu a răspuns: "Nu exclud niciun fel de alianță, mai puțin cu PNL”.

ALDE a decis în august 2019 să iasă din coaliția de guvernare în urma refuzului social-democraților de a desemna un candidat unic pentru alegerile prezidențiale. În urma ruperii alianței, ALDE s-a aliat cu Pro România.