Primăria Făgăraș (Brașov) a decis ca din acest an să impună un impozit de la 300% până la 500% pentru proprietarii clădirilor degradate care nu încep lucrările de reabilitare.

cladire din FagarasFoto: Facebook Primaria Fagaras

Primăria Făgăraș a anunțat pe Facebook că de la 1 ianuarie sunt supraimpozitate imobilele degradate care pun în pericol siguranța oamenilor, iar proprietarii care nu încep lucrările de reabilitare în termen de 6 luni de la data primirii somației vor plăti impozit între 300% și 500%, în funcție de stadiul de degradare a clădirilor.

Potrivit Primăriei Făgăraș, aproximativ 200 de construcții au fost verificate, constatându-se că 70 dintre acestea se află în stare avansată de degradare. Clădirile sunt în paragină, insalubre, cu faţada degradată sau cu geamuri sparte.

Zeci de proprietari au fost deja somați să intervină pentru reabilitarea lor, anunță Primăria Făgăraș.

Consiliul Local a emis deja hotărâri în ultima ședință de anul trecut, care vizează proprietarii a 4 clădiri. Acestea vor fi supraimpozitate cu 300%, iar alți doi proprietari, anunțați anterior că vor fi nevoiți să plătească impozit de 500%, au început lucrările de reabilitare, scrie Mediafax.

Și clădirile care aparțin Primăriei și sunt degradate vor fi reabilitate, susțin autoritățile locale.

"Primăria Făgăraș este vizată, de asemenea, de propriile măsuri. Municipalitatea deține imobile degradate, astfel că anul viitor încep demersurile pentru reabilitarea acestora. Clădirea de pe strada Bălcescu nr. 53 va fi transformată într-o creșă, iar investițiile vor fi demarate în 2020. În cazul imobilului în care a funcționat Băia Comunală aşteptăm să se deschidă o linie de finanţare, pentru a fi transformată într-o clădire cu destinaţie culturală. Pentru fosta unitate militară, din cartierul Tudor Vladimirescu, se lucrează la un proiect prin care clădirea să devină sediu administrativ, unde să funcţioneze Primăria, Trezoreria, Finanţele şi alte instituţii”, transmite Primăria Făgăraș.