Un judecător din Brazilia a decis că Netflix trebuie să oprească difuzarea filmului ”The First Temptation of Christ” în care Isus este descris ca fiind homosexual, scrie BBc News. Filmul a generat un val de indignare printre creștinii din Brazilia. Nu mai puțin de 2 milioane de oameni au semnat o petiție prin care cereau interzicerea filmului, în timp ce sediul companiei producătoare a fost atacat cu cocktailuri Molotov.

The first temptation of ChristFoto: Imdb.com

În motivarea deciziei judecătorești magistratul a precizat că ”Dreptul la libera exprimare nu este absolut”. Totuși, interdicția este una temporară, în condițiile în care o decizie judecătorească definitivă ar urma să fie dată de o instanță superioară.

Filmul este o parodie și a fost difuzat de Crăciun, producătorul fiind grupul brazilian Porta dos Fundos.

Mulți dintre creștinii conservatori din țară au fost indignați din cauza unei scene în care Isus aduce acasă un presupus iubit pentru a-i face cunoștință cu familia.

În ajunul Crăciunului, grupul brazilian a fost atacat cu sticle incendiare, iar unul dintre presupușii atactori au fugit în Rusia, fiind dat în căutare prin Interpol.

Președintele Braziliei, extremistul Jair Bolsonaro, a declarat, la un moment dat, că mai bine ar avea un fiu mort decât unul gay. Fiul său, Eduardo Bolsonaro, a scris pe twitter că filmul difuzat de Netfilx este ”un gunoi”, adăugând că producătorul nu reprezintă societatea braziliană.