Dezastrul din Australia continuă după ce a fost emisă o nouă alertă privind un val de căldură extremă care ar urma să lovească statul Victoria în cursul zilei de vineri. Aici a fost declarată stare de urgență și oamenii sunt evacuați așteptându-se izbucnirea unor noi incendii masive de vegetație, relatează BBC News.

Incendii AustraliaFoto: State Government of Victoria

Autoritățile i-au îndemnat pe oameni să părăsească locuințele în zona alpină și în regiunile din est.

Este de așteptat ca temperaturile să ajungă la 41 grade C, iar avertizările vizează și alertă de vânt puternic și furtună, fără însă ca acestea să ducă și la ploi.

Ca atare, incendiile se vor intensifica și, cel mai probabil, se vor extinde, au avertizat oficialii. Autoritățile se tem și de faptul că incendiile din statul Victoria se vor uni cu cele din vecinătatea New South Wales, formând astfel focuri masive.

De altfel, potrivit prognozelor, deși Australia se luptă cu focul din septembrie, ceea ce este mai rău abia urmează, în statul Victoria.

Focul a mistuit deja în jur de 1,2 milioane de hectare în Victoria și a dus la moartea a trei persoane. La nivel național, bilanțul victimelor a atins 26 de morți, potrivit BBc News.

Cel mai mare pericol este anunțat pentru ziua de vineri, când ar urma să lovească noul val de căldură extremă.

Autoritățile au emis noi alerte și pentru Australia de Sud și New South Wales (NSW), unde incendiile continuă să facă ravagii.