Autoritățile australiene au emis joi noi ordine de evacuare și noi alerte de incendii în sud-estul țării, după ce temperaturile ridicate din ultimele zile și vânturile puternice au dus la o intensificare a incendiilor de vegetație, informează site-ul agenției de presă Reuters, citat de Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Alertele privind incendiile din statul Victoria, în vigoare de peste o săptămână, au fost extinse cu încă cel puțin 48 de ore, iar locuitorii din zonele vizate au fost sfătuiți să își părăsească locuințele dacă acest lucru poate fi făcut în siguranță.

„Nu vă lăsați amăgiți de ploile din ultima vreme”, a declarat ministrul pentru situații de urgență din statul Victoria, Lisa Neville, care a făcut referire la faptul că, în ultimele zile, temperaturile mai scăzute și ploile le-au permis pompierilor să avanseze în lupta împotriva incendiilor care afectează statul de câteva luni.

„Flăcările se extind în continuare și prezintă un risc major pentru comunități”, a adăugat aceasta.

Cel puțin 26 de persoane au murit, iar alte câteva mii au rămas fără locuințe în urma incendiilor care au afectat Australia în ultimele luni. Peste zece milioane de hectare au fost afectate de incendii, o suprafață comparabilă cu cea a Coreei de Sud.