20 de persoane au fost evacuate, miercuri seara, dintr-un bloc din orașul Galați și șase au fost transportate la spital după ce un brad de Crăciun a luat foc într-o garsonieră. Pompierii au reușit să stingă focul care risca să se extindă la apartamentele vecine, informează Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Incidentul s-a produs miercuri noaptea într-un bloc din Galați și s-a manifestat cu degajare mare de fum. Nu au fost persoane care au suferit arsuri, însă mai mulți gălățeni au făcut atacuri de panică.

„În total au fost evacuate 20 de persoane, dintre care opt au primit îngrijiri medicale, pentru intoxicații cu fum și atac de panică. Cinci adulți și un copil au fost transportați la spital pentru investigații suplimentare. Cauza probabilă a incendiului este un scurt circuit la instalația bradului”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Galați, Eugen Chiriță.

La fața locului au acționat două autospeciale cu apă și spuma, o autospecială de descarcerare, autoscara de salvare la înălțime și un echipaj tip C de la Detașamentul de Pompieri Galați.