Peste 100 de percheziţii au loc miercuri în Bucureşti şi în 25 de judeţe, la persoane și la sediile unor instituții și firme suspectate că au făcut achiziţii fictive în valoare de două milioane de euro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit Poliției Române, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice fac 102 percheziţii domiciliare şi pun în aplicare 15 mandate de aducere în judeţele Olt, Vâlcea, Prahova, Dâmboviţa, Caraş-Severin, Călăraşi, Buzău, Ilfov, Brăila, Galaţi, Gorj, Hunedoara, Timiş, Tulcea, Cluj, Dolj, Alba, Constanţa, Braşov, Argeş, Teleorman, Mehedinţi, Ialomiţa, Arad şi Giurgiu, precum şi în Bucureşti.

Percheziţiile au loc la locuințele unor persoane şi la sediile unor firme şi instituţii într-un dosar în care se fac cercetări pentru infracțiunile de ameninţare, falsificare de instrumente de plată, abuz în serviciu, fals intelectual, delapidare şi instigare la abuz în serviciu.

Prejudiciul estimat este de 2.000.0000 de euro.

Conform sursei citate, mai multe instituţii din ţară ar fi efectuat plata unor achiziţii fictive pentru mărfuri care nu ar fi intrat niciodată în patrimoniul instituţiei sau plata unor facturi pentru mărfuri supraevaluate, pentru care achiziţia era nejustificată, neexistând referate de necesitate sau recepţii ale mărfurilor achiziţionate. Aceste achiziţii ar fi fost făcute de la diferite societăţi comerciale care nu au personal angajat, sunt administrate de aceleaşi persoane fizice, au sediul social şi domiciliul fiscal stabilite la adrese apropiate şi care au înregistrat venituri doar din încasări de la unităţi administrativ-teritoriale, instituţii de învăţământ şi alte instituţii.