Ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman, s-a întâlnit miercuri cu muftiul Muurat Iusuf și cu liderii comunității turcilor și tătarilor musulmani din România, transmițând că nu trebuie să lăsăm ”alte forțe„ să incite comunitatea la ură.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Onorat să mă întâlnesc cu Muftiul Muurat Iusuf și cu liderii comunității turcilor și tătarilor musulmani din România. Nu trebuie să lăsăm alte forțe să despartă comunitatea sau să o incite la ură. Suntem cu toții copiii lui Dumnezeu”, a transmis ambasadorul, pe Twitter.

La sfârșitul lunii noiembrie, anul trecut, a avut loc un incident diplomatic la Constanța, adjunctul ambasadorului SUA la București, Abigail Rupp, fiind dată jos de pe scenă de către consulul Turciei la Constanța, în momentul în care se pregătea să rostească un discurs despre libertatea religioasă, în cadrul simpozionului "Săptămâna Nașterii Profetului Muhammed”.

Iusuf Murat, muftiul comunității musulmane din România, îi contrazice pe reprezentanții Consulatului Turciei la Constanța, care au spus că Abigail Rupp, adjunctul ambasadorului SUA la București, nu a fost invitată la evenimentul de la Constanța, astfel că a fost dată jos de pe scenă de către consul.

Muftiul declara atunci pentru HotNews.ro că diplomatul american era invitat la eveniment, iar Consulatul Turciei știa. "Este regretabil ceea ce s-a întâmplat și chiar ne pare foarte rău", a mai spus muftiul.