Mercurul termometrelor a coborât în noaptea de marţi spre miercuri până la minus 21 de grade Celsius la Întorsura Buzăului. Meteorologul Ciprian Bularca de la Staţia meteo din Întorsura Buzăului a declarat pentru Agerpres că aceasta a fost cea mai geroasă noapte din actualul sezon.

HotNews.roFoto: Hotnews

Meteorologul Ciprian Bularca de la Staţia meteo din Întorsura Buzăului a declarat miercuri, pentru Agerpres, că aceasta a fost cea mai geroasă noapte din actualul sezon, temperaturile oscilând între minus 20 şi minus 21 de grade Celsius.

Potrivit acestuia, şi următoarele zile vor fi friguroase, după care vremea se va încălzi uşor.

"Ne putem aştepta să fie tot frig, dar nu chiar aşa, după care se va mai încălzi", a declarat Ciprian Bularca.

Aceasta este a doua zi consecutiv în care s-au înregistrat temperaturi sub minus 20 de grade în judeţul Covasna.

Marţi dimineaţa, staţia meteo din Întorsura Buzăului a înregistrat minus 21,6 grade Celsius, în jurul orei 5,30.

Meteorologii spun că această iarnă este foarte capricioasă, cu oscilaţii mari de temperatură, dar mai blândă decât în alţi ani, când mercurul termometrelor a coborât chiar şi sub minus 30 de grade Celsius.

Pe 8 ianuarie 2015, la Întorsura Buzăului au fost minus 34,6 grade Celsius, iar pe 10 ianuarie 2017, minus 32 de grade Celsius. Oficial, cea mai scăzută temperatură înregistrată în ultima jumătate de secol în judeţul Covasna a fost de minus 35,8 grade Celsius în 8 februarie 2005, la Întorsura Buzăului, record care nu a mai fost atins din anul 1939.