Ministerul de Externe îi avertizează pe românii care se află sau călătoresc în Turcia că în perioada 7-8 ianuarie vor exista perturbări în funcționarea serviciilor de transport aerian, maritim și transport în comun, din cauza furtunilor.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe (MAE), Centrul local de Coordonare în cazul Dezastrelor a emis un avertisment pentru perioada 7-8 ianuarie 2020 privind perturbări în funcționarea serviciilor de transport aerian, maritim și transport în comun, cauzate de posibile furtuni și intensificări considerabile ale vântului pe direcția vest-est, cu intensități la rafale ce pot periclita activitatea curentă a populației (dislocări de acoperiș, căderi de copaci).

Compania de transport maritim IDO a anunțat deja anularea unor curse de feribot și autobuz marin pe Bosfor și Marea Marmara, precizează MAE.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Istanbul: +902123583541, +902123580516 şi +902123583537, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact şi Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență au la dispoziție şi telefonul de urgență al oficiului consular al României la Istanbul: +905335420695.

Ministerul recomandă consultarea paginilor de internet http://istanbul.mae.ro, http://ankara.mae.ro, http://izmir.mae.ro, www.mae.ro şi reamintește că românii care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îți poate salva viața!”.