Reprezentanța Comisiei Europene în România comentează ironic pe Facebook incidentul în care un șofer de BMW și un vatman s-au șicanat în trafic în Capitală.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Cui i-e frică de tramvai? O «mașină europeană» în trafic, respectând regulile”, este mesajul postat marți pe Facebook de Reprezentanța Comisiei Europene în România.

Și Ambasada Suediei a ironizat incidentul și a postat pe Facebook o captură a filmulețului cu incidentul. În fotografia editată apar mesajele: "preconcepții despre încălzirea globală”, "preconcepții despre drepturile LGBT” și "preconcepții despre manele”. Pe tramvai apare textul "Ambasada Suediei”.

Reacțiile vin în contextul în care un șofer de BMW și un vatman s-au șicanat în trafic, primul blocând linia de tramvai, iar al doilea intrând cu tramvaiul în autoturism. În urma incidentului, șoferul a rămas fără permis și a fost amendat cu 2.230 de lei, iar vatmanul este cercetat disciplinar.

Incidentul a avut loc în zona Piața Chirigiu din Capitală, iar șicanele din trafic au fost filmate cu o cameră montată pe tramvaiul Societății de Transport București (STB).

În imagini se vede cum șoferul unui autoturism de lux frânează brusc în fața tramvaiului și pornește din nou, iar în tot acest timp este claxonat de vatman. În cele din urmă, vatmanul accelerează și intră direct în bara din spate a mașinii.