Un deputat PSD ar fi amenințat și înjurat un polițist, după ce își parcase mașina neregulamentar, la Suceava. Incidentul a fost făcut public de către preşedintele executiv al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor din România SNPR Decus, Bogdan Bănică, care a postat pe Facebook și o filmare.

HotNews.roFoto: Hotnews

Incidentul în care a fost implicat deputatul PSD Ilie-Răzvan Rotaru a avut loc în 31 decembrie, când parlamentarul și-ar fi oprit maşina neregulamentar în parcarea Aeroportului "Ştefan cel Mare” din judeţul Suceava.

"Când mai toţi românii întindeau mesele şi pregăteau şampaniile, colegul meu era la datorie, în Aeroportul Suceava. Asigura măsuri de defluire a traficului în parcarea aeroportului pentru a ajunge fiecare cât mai repede acasă. Observă un autoturism parcat neregulamentar şi i se adresează şoferului: . Pe principiul , conducătorul auto începe cocălăreala. Ce nu e prins în filmare e că i se solicită documentele de identitate, la care, surpriză: şi îi flutură poliţistului un carton cu poză ştampilată”, a scris pe Facebook preşedintele executiv al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor din România SNPR Decus, Bogdan Bănică.

El își continuă postarea cu ironii la adresa deputatului și susține că în filmare nu apare o scenă, însă se poate proba cu martori, potrivit căreia parlamentarul i-ar fi spus poliţistului: "Ajung eu la Bucureşti şi te dezbrac în (...) gol, am eu grijă de tine", după care l-ar fi înjurat.

Bogdan Bănică adaugă că pentru ameninţare sau ultraj deputatul va avea o plângere penală, în timp ce pentru oprire neregulamentară, nerespectarea indicaţiilor poliţistului, neînmânarea documentelor pentru control şi tulburarea ordinii şi liniştii publice are o amendă de 2.240 lei și permisul suspendat.