Zeci de persoane au murit, iar peste 200 au fost rănite într-o îmbulzeală produsă la funeraliile lui Qasem Soleimani ce au avut loc marți în orașul natal al comandantului iranian ucis vineri de o lovitură aeriană americană, potrivit agențiilor de presă din Iran.

Funeraliile din orasul natal al lui SoleimaniFoto: IRNA

UPDATE 16.35 Numărul celor morți în busculada de marți a urcat la 50, transmite agenția ISNA, care citează un oficial local. De asemenea, 212 oameni sunt răniți, dar doar o mică parte sunt în stare gravă, a spus Abbas Amian, șeful institutului medico-legal din

UPDATE 13.55 Bilanțul a urcat la 40 de persoane decedate și 213 rănite, a spus un oficial al serviciilor de urgență, citat de Fars

UPDATE 13.10 În incident au fost uciși 32 de oameni, iar aproximativ 190 sunt răniți, transmite agenția Fars, citând un reprezentant al serviciilor de urgență. Anterior, televiziunea de stat prezentase un bilanț de 35 de morți și 48 de răniți.

UPDATE 12.57 Înmormântarea lui Soleimani a fost amânată din cauza tragediei, potrivit agenției iraniene ISNA.

Procesiunea a avut loc în Kerman, orașul natal al lui Soleimani, la ea participând zeci de mii de oameni. Sicriul acestuia a fost în mai multe orașe irakiene și iraniene înainte să ajungă în Kerman, pentru înmormântare.

Televiziunea de stat a anunțat bilanțul morților și răniților într-un material online, fără a preciza de unde are informațiile.

Pirhossein Koulivand, șeful serviciilor medicale de urgență, anunțase, anterior, că îmbulzeala a produs victime: ”Din păcate, ca rezultat al îmbulzelii, unii dintre compatrioții noștri au fost răniți, iar alții răniți în timpul procesiunii funerare”.

Imagini de la ceremonie, realizate înainte de incident de agenția Fars: