Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat în noaptea de luni spre marți, pe Facebook, că va cere astăzi Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de muncă să spună cum s-au cheltuit și la ce firme au ajuns subvențiile date pentru stimularea angajărilor.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Ca să facem treabă, mai întâi curățăm! Cea mai bună curățenie: scoatem totul la lumină. Mâine dimineață Ordinul prin care cer să se centralizeze și să se publice subvențiile, la zi, din toată țara, pentru angajarea șomerilor, pleacă spre ANOFM. Mulți bani europeni au fost la dispoziția ANOFM-urilor pentru a le acorda firmelor ca să angajeze persoane peste 18 ani sau peste 45. Vom afla cum s-au dat, transparent sau preferențial și ce s-a întâmplat cu banii. Mă interesează rezultatele”, scrie Alexandru pe rețeaua de socializare.

Ministrul Muncii spune că ”nicio firmă care a făcut treabă nu are de ce să fie deranjată de măsura mea. Vrem același lucru: corectitudine și cât mai mulți oameni în piața muncii din România. Nu regret că mai și deranjez - lucrurile care nu sunt în regulă.”