Mii de persoane au participat luni la prânz la slujba de Bobotează oficiată de mitropolitul Moldovei și Bucovinei, IPS Teofan, în curtea Mitropoliei din Iași. După ce înaltul prelat a sfințit apa din cele 11 butoaie, lumea s-a îmbulzit pentru a lua agheasmă. Între timp, zeci de persoane au rupt ramurile de brad din cruce, scrie Mediafax.

Boboteaza IasiFoto: Ziarul de Iasi

Sute de persoane au așteptat la rând, luni, să ia agheasmă, în timp ce alte mii de credincioși ascultau slujba oficiată de IPS Teofan în fața Catedralei Mitropolitane din Iași.

Imediat ce s-a terminat slujba, oamenii s-au îmbulzit pentru a lua Agheasma Mare. Au venit cu peturi de 2,5 litri, iar unii dintre ei cu găleți și de după un gard al Jandarmeriei i-au rugat pe preoți și pe voluntari să le umple recipientele.

Îmbulzeală nu a fost doar la agheasmă, ci și în fața Catedralei, unde oamenii au rupt din bradul din care a fost făcută Crucea de Bobotează. Ramurile sfințe de Mitropolitul Moldovei ar trebui să le poarte noroc tot anul, au spus oamenii.

În parcarea de lângă catedrală, câteva persoane de etnie romă au aruncat cu agheasmă pe mașini și s-au așezat la masă "pentru că așa spune tradiția”. În portbagaje erau bucate alese: cozonaci, afumături, bucăți întregi de porc la proțap și zeci de sticle de băutură, potrivit Mediafax.