Un accident produs duminică pe DN 29D din Botoșani, între un autoturism și un microbuz, s-a soldat cu 11 răniți. Un pompier aflat în timpul liber este primul care a intervenit.

Potrivit ISU Botoșani, cele 11 victime transportate la spital au între 12 și 54 ani, zece dintre ele prezintă diferite fracturi și sunt conștiente, iar una este în comă.

Pompierul aflat în timpul liber a încercat să stingă incendiul care a cuprins autoturismul implicat în accident, dar nu a reușit, astfel că, ajutat de alți șoferi, a scos una dintre victime, inconștientă, din mașina afectată de flăcări.

„Imediat după momentul impactului, autoturismul a luat foc. Cei trei pasageri au reușit sa iasă din mașină. În interior, pe bancheta din spate a rămas o femeie inconștientă. Un pompier aflat în timpul liber, plt. maj. Cătălin Grindiei, a încercat să stingă incendiul, nu a reușit, și ajutat de alți participanți la trafic a reușit să scoată victima inconștientă din autoturism”, au transmis reprezentanții ISU Botoșani, citați de Mediafax.

Reprezentanții IPJ Botoșani susțin că cei doi șoferi au fost testați cu alcooltestul, rezultatele fiind negative. Traficul în zonă a fost deblocat, iar polițiștii anunță că în acest caz a fost deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Accidentul a avut loc duminică pe DN 29D Botoșani – Ștefănești, în zona localității Silișcani, județul Botoșani. Potrivit polițiștilor, șoferul unui autoturism care se deplasa pe un drum județean, dinspre localitatea Blândești, nu a acordat prioritate în intersecția cu drumul național unui microbuz care circula dinspre Botoșani. În urma impactului, autoturismul a fost cuprins de un incendiu, care a fost lichidat de pompieri.