Mohammad Javad Azari-Jahromi, ministrul iranian al Telecomunicațiilor, a afirmat duminică despre președintele SUA, Donald Trump, că este un "terorist în frac" după ce liderul de la Casa Albă a amenințat că Statele Unite vor ataca 52 de obiective din Iran dacă Teheranul va lovi ținte americane.

HotNews.roFoto: Hotnews

"La fel ca ISIS, la fel ca Hitler, la fel ca Genghis! Toți urăsc culturile. Trump este un terorist în frac. Va învăța istorie foarte curând, că NIMENI nu poate înfrânge Marea națiune și cultură iraniană", a afirmat oficialul de la Teheran, potrivit Reuters, citată de Mediafax.

Nearătând niciun semn că ar dori să reducă tensiunile amplificate de atacul de vineri, președintele american a postat pe Twitter o amenințare severă la adresa Iranului.

Trump a afirmat că Statele Unite au "în vedere 52 de obiective iraniene” și că unele sunt "foarte importante pentru Iran și cultura iraniană, iar acele ținte, și Iranul însuși, vor fi lovite foarte rapid şi foarte dur". Armata americană l-a asasinat vineri dimineaţă, în oraşul irakian Bagdad, pe generalul Qassem Soleimani, comandantul Forţei Quds din cadrul Gardienilor Revoluţiei din Iran.