Pasagerii cursei Wizz Air Debrecen - Paris, printre care se aflau şi români, au fost debarcaţi pe tobogane din avion, sâmbătă seară, înainte de decolarea aeronavei. Reprezentanții companiei aeriene spun că aeronava "a trebuit să fie evacuată în timpul operațiunii de degivrare obligatorie anterioară zborului", după ce serviciul de handling de la sol și pompierii locali au raportat un posibil început de incendiu în spatele avionului.

incendiu avionFoto: baiamare24.ro

Potrivit baiamare24.ro, un incendiu ar fi izbucnit în spatele avionului Airbus A320, iar pasagerii au fost evacuați. Mulți dintre pasagerii aflați la bord erau români din Satu Mare și Maramureș, conform sursei citate. Piloții au anulat imediat decolarea.

Incidentul aerian a fost confirmat de Aeroportul din Debrecen.

Echipaje de pompieri au intervenit la ora 18.35 (19.35, ora României) la un avion de pasageri care avea destinaţia Paris, a declarat purtătorul de cuvânt al Aeroportului Debrecen, Krisztina Nagy, citată de site-ul de ştiri Civishir.hu, scrie Mediafax. Pasagerii au fost evacuaţi imediat din avion, iar focul a fost stins în scurt timp, a precizat Krisztina Nagy.

La bordul avionului companiei Wizz Air erau 180 de pasageri şi membri ai echipajului. Nicio persoană nu a fost rănită.

Ulterior, reprezentanții Wizz Air au transmis că aeronava "a trebuit să fie evacuată în timpul operațiunii de degivrare obligatorie anterioară zborului de pe aeroportul din Debrecen".

"Serviciul de handling de la sol și pompierii locali au raportat un posibil început de incendiu în spatele aeronavei. Echipajul a inițiat procedurile standard și a evacuat în siguranță aeronava prin intermediul toboganelor frontale. Toți pasagerii au părăsit aeronava în siguranță. Aeronava a fost inspectată de serviciul de pompieri al aeroportului și de echipele tehnice, care au confirmat că nu a existat un incendiu, dar luminile din partea din spate, din dreptul logoului, și vaporii lichidului de degivrare ar fi putut crea senzația de fum", arată reprezentanții companiei aeriene.

Ei mai sun că pasagerilor li se asigură cazare și masă întrucât zborul respectiv și cel de întoarcere - Beauvais-Debrecen - vor fi reprogramate duminică dimineață (5 ianuarie).

"Echipajul a îndeplinit toate operațiunile cu profesionalism și conform procedurilor, evacuând aeronava. Wizz Air își cere scuze pentru orice incoveniente cauzate, însă siguranța pasagerilor, a echipajului și a aeronavelor rămâne prioritatea noastră principală”, adaugă sursa citată.