La o zi după ce s-a plâns că premierul Ludovic Orban refuză să o primească în audiență, primarul Capitalei, Gabriela Firea, lansează un nou atac la adresa Guvernului. Ea susține că Executivul tratează Bucureştiul "ca pe ruda străină şi demnă de blamat". "Poate vom avea şi noi, vreodată, un premier bucureştean sau stabilit de 30 de ani în Bucureşti, care să înţeleagă complexitatea şi nevoia de modernizare", a scris Firea, joi, pe Facebook.

HotNews.roFoto: Hotnews

Primarul general al Capitalei a ținut să transmită că va face tot ce îi "stă în putere" ca să asigure un buget "mulţumitor" pentru spitalele din Bucureşti, chiar dacă nu are susţinerea Guvernului Orban, la adresa căruia a lansat un nou atac.

"Şi în 2020, în ciuda vitregiei guvernului, care tratează Capitala ca pe ruda străină şi demnă de blamat - poate vom avea şi noi, vreodată, un premier bucureştean sau stabilit de 30 de ani în Bucureşti, care să înţeleagă complexitatea şi nevoia de modernizare - voi face tot ce îmi va sta în putere, la nivel local, pentru ca bugetul pentru sănătatea bucureştenilor să fie unul mulţumitor, raportat la urgenţele celor 19 spitale administrate de Primăria Capitalei, unde s-au făcut în ultimii 3 ani investiţii fără precedent", a scris Gabriela Firea, pe Facebook.

Ea susţine că, pe lângă asigurarea finanţării pentru construirea de noi imobile şi dotarea lor cu aparatură de ultimă generaţie, acordă "o importanţă deosebită" şi modului în care pacienţii sunt trataţi în spitalele bucureştene.

"Un mic exemplu despre ce înseamnă sintagma 'omul sfinţeşte locul'. La Spitalul Clinic de Copii Dr. Victor Gomoiu, administrat de Primăria Municipiului Bucureşti prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, copiii merg spre blocul operator în maşinuţe electrice, fapt ce uşurează enorm munca doctorilor. Iar părinţii sunt şi ei mai liniştiţi că trauma celor mici e mult atenuată", mai scrie Firea.

Gabriela Firea - care miercuri și-a anunțat oficial candidatura pentru un nou mandat - s-a plâns, la România TV, că i-a solicitat premierului Ludovic Obran să o primească în audiență pentru a discuta despre bugetul Capitalei, însă a fost refuzată.

”I-am cerut audiență, i-am scris scrisori, i-am explicat care e situația bugetului Primăriei Municipiului București, că bucureștenii contribuie cu 25% din PIB. Domnia sa nu mi-a răspuns absolut deloc. De câte ori are ocazie face afirmații strict politice. Vrea să potențeze alți candidați. Cred că mă evită (...) pentru că știe că sunt bine pregătită. Ce nu înțeleg îi rog pe specialiști să îmi explice, citesc foarte mult, lucru care nu e caracteristic unor politicieni ajunși la guvernare”, a susținut Gabriela Firea, miercuri seara, la România TV.

Ea a mai susținut că Ludovic Orban încearcă să promoveze un candidat PNL pentru alegerile locale din iunie 2020. "Domnul Orban îmi sapă groapa pentru alegerile locale, dar va cădea el în ea sau candidatul lui”, a adăugat Firea.

Nu este prima dată când Gabriela Firea face astfel de afirmații la adresa premierului Ludovic Obran , care a refuzat să aloce 1,5% din PIB pentru bugetul Primăriei Capitalei.