Traficul pe DN1 se menţine la valori ridicate, joi după-amiază, în special în zona staţiunilor de pe Valea Prahovei, pe ambele sensuri de mers, informează IPJ Prahova, scrie Agerpres.

Coada in trafic pe Valea PrahoveiFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

UPDATE 17:20 "Pe DN 1 traficul se menţine în valori ridicate în special în zona montană, din ambele sensuri. S-au format coloane auto către Braşov de la km 96 până la km 107 Comarnic, din centru localităţii Breaza până la ieşire în DN 1, pe Posada, şi de la km 120 până la km 130 Buşteni, pe str. Zamora din staţiunea Buşteni, pe sensul către Bucureşti, de la km 146 Timişu de Sus, până la km 132 Buşteni şi pe Centura de Vest Ploieşti circa 500 metri până la km 66 giratoriu Lukoil", precizează sursa citată.

În zonele aglomerate sunt prezenţi poliţişti pentru a dirija traficul.

"Se acţionează în toate staţiunile şi pe Centura de Vest a Ploieştiului cu 29 de poliţişti rutieri coordonaţi cu patru ofiţeri (10 autospeciale de poliţie). Temperatura în zona montană este între minus 10 şi minus 12 grade Celsius", mai informează IPJ Prahova.

Știrea inițială

Circulația s-a aglomerat din nou, joi, pe Valea Prahovei, unde se circulă în coloană pe sensul de urcare spre Braşov.

Potrivit Centrului Infotrafic al Poliției Române, pe DN 1 Ploieşti - Braşov, se circulă în coloană la Comarnic, pe sensul de urcare spre Braşov, precum şi în zona centurii Sinaia, pe tronsonul kilometric 123 + 500 de metri - 125 + 800 de metri. De asemenea, se circulă în coloană, în acelaşi sens de deplasare, între kilometrii 128 şi 131, la Buşteni.

Se circulă în condiţii de aglomeraţie şi pe tronsonul kilometric 92+600 de metri - 95+600 de metri, pe sensul către Braşov al DN 1, pe raza localităţii Cornu.

Șoferii sunt sfătuiţi de polițiști să respecte indicaţiile poliţiştilor, să adapteze viteza condiţiilor de trafic şi de drum, să nu se angajeze în depăşirea coloanelor de autovehicule, să manifeste respect pentru ceilalţi participanţi la trafic, asigurându-se corespunzător înaintea efectuării oricărei manevre de schimbare a direcţiei, semnalizând totodată această intenţie.

Poliţiştii recomandă şoferilor să ia în calcul folosirea rutelor alternative care pot fi mai puţin aglomerate decât arterele principale.

Traficul rutier se desfășoară cu dificultate, joi, și pe drumul care leagă orașul Sibiu de stațiunea Păltiniș, unde sute de turiști vin să schieze.

Potrivit Poliției Sibiu, pe drumul județean dintre Sibiu și Păltiniș, valorile de trafic sunt ridicate, cu ambuteiaje create în special în zona complexului privat de schi din Păltiniș, scrie Mediafax. Deși sunt prezente în zonă echipaje din cadrul Serviciului Rutier Sibiu și Postului de Poliție Păltiniș, la o distanță de aproximativ 2 kilometri, spre arena de schi se circulă în coloană.

Polițiștii sibieni le recomandă turiștilor să respecte indicațiile din trafic, să parcheze doar în zonele special amenajate și să ia în calcul că, în această perioadă, atât urcarea spre Păltiniș, cât și coborârea din stațiune pot depăși timpul unei deplasări normale.

Stațiunea Păltiniș este preferată și de președintele Klaus Iohannis, care a fost surprins de mai multe ori, iarna trecută, la schi în această zonă.