Peste 80 de persoane au fost rănite, de Revelion, în urma folosirii peterdelor și a artificiilor. De asemenea, s-au produs 28 de incendii cauzate de artificii, potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU).

HotNews.roFoto: Hotnews

Conform IGSU, citat de Mediafax, în ultimele 48 de ore s-au înregistrat 2.956 situații de urgență și 263 incendii.

Echipajele SMURD au acționat în 2.417 cazuri pentru acordarea primului ajutor calificat și în 9 cazuri pentru descarcerarea victimelor accidentelor rutiere. În ultimele două zile, 2.398 persoane au fost asistate medical de către echipajele SMURD, iar alte 19 persoane au fost salvate din incendii sau alte situații deosebite, au transmis, joi, reprezentanții IGSU.

Sursa citată arată că de Anul Nou 82 de persoane au fost rănite în urma folosirii materialelor pirotehnice. De asemenea, din cauza utilizării necorespunzătoare a acestora s-au produs 28 de incendii.

La urgenţele medicale și misiunile de descarcerare au intervenit, la nivel naţional, peste 5.000 de pompieri, cu 300 echipaje de pompieri SMURD, 110 echipaje de descarcerare și 43 autospeciale pentru victime multiple.