Femeia de 42 de ani, internată la Spitalul C. I. Parhon din Iași la începutul lunii decembrie, după ce a fost bătută crunt de soțul polițist psiholog, a murit. Femeia era în stare gravă încă de când a fost transferată de la Vaslui, prognosticul medicilor fiind unul rezervat, relatează Mediafax.

Asistenta medicală care ar fi fost bătută de soțul polițist a murit, luni, la Spitalul C. I. Parhon din Iași.

„Pacienta a decedat, iar autopsia urmează să fie făcută de Institutul de Medicină Legală", a declarat, pentru MEDIAFAX, Ionuț Nistor, purtător de cuvânt al Spitalului C I Parhon Iași.

Reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Vaslui, unde sunt deschise două dosare penale pentru vătămare corporală din culpă și violență în familie au declarat, marți, pentru corespondentul MEDIAFAX, că se așteaptă rezultatele necropsiei, ce urmează să stabilească exact cauza morții femeii.

Asistenta medicală a ajuns la Spitalul Județean din Vaslui la începutul lunii decembrie, cu mai multe traumatisme. Inițial a fost internată la Neurologie, a fost transferată la Terapie Intensivă, în comă de gradul 4, iar după câteva zile transferată la Iași, la Spitalul C. I. Parhon.

Poliţiştii au fost sesizaţi atât de familie, cât şi de colegii din spital.

„Avem două dosare penale. Într-un dosar se fac cercetări asupra săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, iar în al doilea dosar se fac cercetări asupra săvârşirii infracţiunii de violenţă în familie. La data de 6 decembrie, poliţia a fost sesizată de cadre medicale din cadrul SJU Vaslui, Secţia ATI, unde se afla internată persoana vătămată, iar cea de-a doua sesizare a fost făcută de membrii familiei persoanei vătămate, privind fapte de violenţă", a declarat, la momentul infracțiunii, Loredana Stavăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Potrivit unor surse, cel care ar fi agresat-o pe femeie este chiar soţul ei, fost angajat al IPJ Vaslui, acum psiholog la Inspectoratul Judeţean de Poliţie de Frontieră din Vaslui.

Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi a dispus verificări ce vizează conduita poliţistului din Vaslui care şi-ar fi bătut soţia. Reprezentanţii ITPF Iaşi au anunţat că vor lua măsuri, în funcţie de rezultatele cercetării realizate de către poliţiştii şi procurorii vasluieni.

Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi a anunţat, la începutul lunii decembrie, că, în ceea ce priveşte posibila implicare a unui angajat al instituţiei într-un dosar de agresiune domestică, există un dosar penal instrumentat de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui.

„În funcţie de rezultatele cercetării desfăşurate de către autorităţile competente şi de calitatea procesuală a lucrătorului, conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi va dispune măsuri în conformitate cu Statutul Poliţistului", a declarat Denis Lazăr, purtătorul de cuvânt al ITPF Iaşi.

Potrivit sursei citate, se fac şi verificări privind conduita poliţistului.