Procurorii Ionel Corbu, Marius Museanu, Florin Cășuneanu și Florin Popescu se află printre candidații la funcția de șef al Secţiei Parchetelor Militare, post vacant odată cu pensionarea lui Gheorghe Coșneanu, căruia i-a fost refuzată prelungirea mandatului, scrie Monitorul Justiției.

Parchetul GeneralFoto: Facebook

Monitorul Justiţiei prezintă primii șase candidaţi care s-au înscris până acum pentru preluarea conducerii Secției Parchetelor Militare, după ce magistratului Gheorghe Coşneanu i-a fost respinsă prelungirea mandatului, el cerând pensionarea.

Și-au depus candidatura pentru funcţia de procuror-şef al Secției Parchetelor Militare din Parchetul General următorii procurori militari:

  • Marius Museanu, magistrat care a fost numit pentru două luni interimar la Secția Parchetelor Militare de către procurorul general interimar Bogdan Licu, până la alegerea unui nou şef. Asociaţia Iniţiativa pentru Justiţie afirmă că Marius Museanu nu are grad de parchet de înaltă curte.
  • Cătălin Piţu, procuror timişorean care a reuşit să finalizeze ancheta şi rechizitoriul dosarului “Revoluţiei” aflat azi pe rolul camerei preliminare.
  • Ionel Corbu, magistrat care a fost avansat recent la gradul de general. Acesta conduce Parchetul Militar Teritorial Bucureşti şi este cel care a dezvăluit că procurorul Bogdan Pîrlog nu l-a anunţat ierarhic că a fost la mitingul din 10 august 2018 şi că a deschis dosarul în care au fost puşi sub urmărire şefi ai Jandarmeriei. Corbu candidează şi pentru funcţia de procuror general.
  • Paul Truică, actual adjunct al şefului Parchetului Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel.
  • Florin Căşuneanu, procuror şef al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi, care în cursul acestui an şi-a dat în judecată instituţia pe care o conduce pentru a i se mări salariul de la 30.000 lei lunar la 33.500 lei pe lună.
  • Florin Popescu, magistrat militar de la DNA, despre a cărui ascensiune militară fulgerătoare s-a scris în media. În primii opt ani după facultate, el a fost avocat, apoi judecător, iar în 2013 a fost făcut procuror militar pentru aşa numite motive de ordin profesional.

Surse judiciare afirmă că este posibil să îşi depună candidatura şi procurorul militar Istrate Marian de la Secţia Parchetelor Militare.

Interviul va avea loc în ianuarie 2020.