O persoană a tras focuri de armă, luni după-amiază, în centrul Berlinului, într-o zonă frecventată de turişti, iar autorul atacului este căutat. Poliția spune că, cel mai probabil, a fost vorba despre o tentativă de jaf la o cafenea, scrie "The Independent", citând presa germană.

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATE 18.20 Poliţia germană suspectează o tentativă de jaf, dar nu au fost găsite urme de focuri de armă, afirmă surse citate Bild.

"După interogarea unor noi martori şi verificarea amănunţită a zonei, nu putem confirma ipoteza focurilor de armă. Nu există nici indicii referitoare la suspect. Cazul va fi anchetat în continuare", a transmis pe Twitter Poliţia din Berlin citată de Bild, scrie Mediafax.

"Martorii au declarat că autorul a tras focuri de armă. Dar nimeni nu a văzut arma, au fost auzite doar zgomote de focuri de armă", a explicat un purtător de cuvânt al Poliţiei.

Conform unor surse, anchetatorii suspectează o tentativă de jaf.

Incidentul armat a avut loc într-o cafenea din zona Checkpoint Charlie, într-o intersecție aglomerată. Poliția din Berlin a anunțat că există o operațiune în curs în centrul orașului, după ce un individ a deschis focul, și că situația este acum sub control.

În zonă au fost trimişi sute de agenţi de poliţie, inclusiv ai Unităţii speciale (SEK), iar autorul atacului este căutat.