Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, se declară surprins că a fost trimis în judecată de DNA în dosarul privind casele naționalizate, spunând că toată viața sa a fost "un om ultracinstit" și că nu are "nimic în comun" cu vânzarea sau retrocedarea locuințelor.

Nicolae RobuFoto: Agerpres

Într-un mesaj postat pe Facebook, Robu se declară surprins că a fost trimis în judecată pentru "abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, în formă continuată" și spune că toată viața sa a fost "un om cinstit -ultracinstit, dăruit 100% interesului public" atât ca prorector, rector, senator sau primar. El susține că a lăsat în urmă realizări pentru care stă cu fruntea sus și pentru care a muncit enorm, cu pasiune, chiar cu fanatism, "plătindu-le cu viață din viața" sa.

El spune că nu știe ce au făcut ceilalți acuzați în dosar, un dosar în care este vorba despre sute de locuințe foarte bune, majoritatea situate în centrul vechi al orașului, și nici nu îl interesează.

  • "Eu am semnat, DUPĂ ce 4 sau 5 semnături anterioare ÎMI GARANTAU că totul este LEGAL, contractele de vânzare-cumpărare către / de către chiriași pentru două locuințe ultramodeste, deloc centrale -una de 25 mp, alta de 50 mp, a se vedea poza atașată-, locuințe a căror vânzare nu a fost decisă de mine, ci de o comisie specială, înființată pe vremea precedentului primar.
  • Acuza adusă este că vânzarea s-a făcut în baza Legii 112, care statuează un mod de calcul al prețului avantajos chiriașului, în condițiile în care o cerință de aplicabilitate a acestei legi nu ar fi fost respectată.
  • După ce am fost chemat la DNA, le-am cerut explicații celor din comisie și mi s-a spus că ei au decis vânzarea în baza unei hotărâri de dinainte de a fi eu Primar, bazată pe sentințe judecătorești care au dispus același lucru în cazuri similare”, susține primarul Timișoarei.

Nicolae Robu mai spune că nu are "nimic în comun" cu vânzarea / retrocedarea locuințelor și că "doar a semnat contractele".

  • "Implicarea mea în dosar consistă exclusiv în semnarea a două contracte de vânzare-cumpărare pentru două locuințe de mică valoare, deloc centrale, ultramodeste, una de 25 mp, alta de 50 mp, dintr-un fund de curte, locuințe a căror vânzare nu a fost decisă de mine, ci de o comisie specială, înființată pe vremea precedentului primar.
  • Eu doar am semnat contractele, NU LE-AM DISPUS și le-am semnat sub garanția că ele respectă legea în toate privințele.
  • Cu mine ca primar nu s-a retrocedat nicio clădire, nicio locuință, nici către clanuri, nici către neclanuri, nici în centru, nici la periferie, dimpotrivă, cu mine ca Primar, au fost readuse în domeniul public, PRIN INSTANȚĂ, 3 clădiri spitalicești ultracentrale, ajunse la clanuri, precum și, după câțiva ani de lupte grele, toate cele 8 foste cinematografe -două ultracentrale!-, ținute în stand-by pt a se pune mâna pe ele de către unii-alții! Sunt cinstit 100%, așa cum am mai declarat și când pretind asta mă pot uita în ochii oricui!”, adaugă Robu.

Nicolae Robu, primarul Timișoarei, a fost trimis în judecată de DNA, alături de alți inculpați, în dosarul privind casele naționalizate, edilul fiind acuzat de procurori de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite în formă continuată. Prejudiciul este de peste 9 milioane de euro. Dosarul vizează vânzarea frauduloasă și la preturi modice a 207 imobile, majoritatea situate în centrul vechi al municipiului Timișoara.