​Un șoarece a fost filmat sub rafturile cu alimente într-un magazin din Alexandria, iar imaginile au fost postate pe Facebook. ANPC anunță că în urma controlului pe rafturi au fost găsite mălai și orez împrăștiat și au fost retrase de la vânzare 130 de kilograme de produse.

soareci la magazinFoto: ANPC

Potrivit Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului (ANPC), comisarii s-au autosesizat și au făcut luni un control la magazinul Penny din Alexandria, în urma unei postări apărute pe Facebook cu un șoarece filmat sub rafturile cu alimente. ANPC spune că au fost verificate rafturile și spațiile de depozitare și au fost găsite excremente de rozătoare sub rafturi și pe un raft pe care erau mălai și orez.

"Nu s-au găsit pungi degradate, roase de șoareci, dar pe raft era mălai și orez împrăștiat. Ca urmare a deficiențelor constatate au fost oprite definitiv de la comercializare produsele de pe rafturile cu urme de excremente de rozătoare, și anume 30 kg mălai și 100 kg orez, în valoare totală de 387 lei”, anunță ANPC.

Ultima deratizare în magazin a fost făcută duminică, iar pentru definitivarea acțiunii de control reprezentanții magazinului au fost invitați la sediul CJPC Teleorman pentru marți, adaugă sursa citată.