Vremea rea a avut efecte în 7 județe, fiind afectate 4 drumuri naționale și 16 drumuri județene. 20 de mașini au rămas blocate în zăpada viscolită numai în județul Suceava. Un alt județ afectat a fost Neamț, unde mașinile nu au putut circula pe 11 drumuri. Potrivit bilanțului IGSU, în ultimele 24 de ore nu au fost înregistrate victime sau alte situații grave care să pună în pericol comunitățile, transmite Mediafax.

Zapada, drumuriFoto: Mediafax

Vremea rea a generat efecte în 7 județe (Botoșani, Brașov, Constanța, Galați, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui) și au constat în derapaje ușoare ale autovehiculelor în afara părții carosabile, blocaje (pentru perioade scurte de timp) sau restricții rutiere, pe anumite sectoare de drum, necesare operațiunilor de deszăpezire.

Din cauza viscolului, au fost afectate 4 drumuri naționale și 16 drumuri județene. Pompierii militari și autoritățile locale au deblocat 36 de mașini rămase înzăpezite, în care se aflau 64 de persoane.

De asemenea, s-a intervenit, cu ajutorul autospecialelor de deszăpezire, pentru asigurarea deplasării a 3 echipaje de ambulanță cu pacienți, dar care nu mai puteau înainta din cauza viscolului și a zăpezii adunate pe carosabil. Toate persoanele au fost transportate în siguranță la unitățile spitalicești.

Una dintre cele mai afectate zone a fost județul Neamț, unde, din cauza zăpezii viscolite pe carosabil, 8 drumuri județene și 3 drumuri naționale au fost temporar blocate, iar circulația autovehiculelor s-a desfășurat cu dificultate.

O situație deosebită s-a înregistrat și în Județul Suceava, pe DJ 209C, între localitățile Măzănești și Liteni-Moară, unde 20 de autoturisme nu au mai putut înainta din cauza zăpezii viscolite pe carosabil. Circulația rutieră a fost temporar blocată, iar echipaje specializate au acționat cu material antiderapant și utilaje pentru deszăpezirea acestora. Ulterior, autoturismele și-au continuat deplasarea, fără probleme.

Acțiunile de intervenție cu material antiderapant și utilaje de deszăpezire continuă în județele Botoșani și Neamț, pentru îndepărtarea sulurilor de zăpadă formate pe carosabil. În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.