Violeta Alexandru: La 45 de ani, în plină formă de muncă, e profund injust să te pensionezi şi să te întorci în sistemul public

de R.M.     HotNews.ro
Duminică, 29 decembrie 2019, 12:10 Actualitate | Esenţial


Violeta Alexandru
Foto: Agerpres
Situaţia în care persoane în vârstă de 45 de ani, în plină formă de muncă, se pensionează din sistemul public şi revin să se angajeze tot în sistemul public este profund injustă, iar acesta este sensul interdicţiei cumulării pensiei cu angajarea în sistemul public, a declarat ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, într-un interviu acordat agenției Agerpres.

"Eu am iniţiat această propunere (de interzicere a cumulării pensiei cu salariul în sistemul public, n.r.) având convingerea că în sistemul public trebuie să privim lucrurile foarte corect: la 45 de ani eşti în plină formă de muncă; este profund injust să te pensionezi, după care să te întorci în sistemul public, şi sunt cazuri de persoane care se întorc chiar în aceeaşi instituţie, şi să-ţi continui activitatea. Sunt convinsă că această reglementare nu va inhiba pe cei care sunt în formă optimă de muncă şi care se vor îndrepta spre zona privată, şi cred că este nevoie de expertiza lor în domeniul privat. În acelaşi timp, cred că cei care au înţeles că a venit momentul să fim corecţi cu privire la resursele publice vor face opţiunea în termenul de 15 zile şi vor alege între pensie şi salariu", a afirmat Violeta Alexandru.

Ministrul Muncii s-a referit şi la ultimele modificări aduse legislaţiei de interzicere a cumulării pensiei cu salariul din sistemul public, care aduce excepţii pentru anumite categorii profesionale, printre care angajaţii din educaţie, sănătate sau cultură.

"Reglementarea (...) cu privire la excepţiile la care vă referiţi a venit ca urmare a mai multor consultări cu partenerii sociali, respectiv ca urmare a numărului semnificativ de mesaje pe care atât eu, cât şi premierul şi membrii cabinetului le-au primit, de la profesori din învăţământul preuniversitar, mai ales cadre didactice care au răspuns nevoii comunităţii de a-şi continua activitatea, pentru că nu există alternativă, respectiv de la cadre medicale care ne-au demonstrat în mod obiectiv care este aportul lor în domeniile în care expertiza lor este relevantă, necesară. Au fost foarte multe semnale pe care le-am primit de la actori, de la oameni de cultură, care ne-au semnalat faptul că în domeniul în care lucrează, oamenii îi apreciază pentru ceea ce ei fac în diverse situaţii, cum ar fi actorii care joacă în piese de teatru şi care reprezintă un nume în acest context şi care sunt personalităţile pentru care publicul vine să vadă un spectacol", a adăugat ministrul Muncii.

În context, oficialul a subliniat că activitatea acestor categorii va putea fi continuată după pensie doar în măsura în care managerul instituţiei vizate nu va găsi o altă soluţie.

"Toate aceste situaţii, pentru că legile trebuie să ţină cont de situaţiile de viaţă şi de ce se întâmplă în realitate, respectiv semnalele pe care le-am primit de la asistenţii personali ai persoanelor cu dizabilităţi, ne-au determinat să facem anumite corecţii în propunerea pe care noi am avansat-o iniţial şi să reglementăm de o asemenea manieră încât activitatea acestora să continue, dar doar în măsura în care nu există o altă soluţie pe care să o evalueze de la caz la caz managerul, cel care administrează respectiva unitate de învăţământ, unitate sanitară, teatru etc. Reglementarea noastră pune accent pe responsabilitatea fiecărui conducător de instituţie, care trebuie să evalueze în ce măsură există alternative şi să decidă just astfel încât să-şi poată continua activitatea în mod normal", a completat Violeta Alexandru.

Ministrul Muncii a precizat, astfel, că în învăţământ, angajaţii sunt solicitaţi să se întoarcă la muncă după pensionare chiar de către angajatori, din cauza lipsei de personal, mai ales în mediul rural şi în oraşele mici.

"Mai ales în mediul rural şi în urbanul mic sunt unităţi de învăţământ astăzi neatractive pentru tinerii absolvenţi, pentru cei care ar putea fi tineri profesori, dar va trebui să schimbăm acest lucru. Personal cred că acest lucru trebuie schimbat şi ar trebui să fie un obiectiv pentru toţi cei care conduc unităţile de învăţământ din mediul rural, n-ar trebuie să ne complacem în reglementarea pe care am propus-o ieri prin asumarea răspunderii, în sensul în care da, trebuie găsită o soluţie pentru continuarea activităţii, e destul de delicat să faci aceste schimbări în mijlocul anului şcolar şi să perturbi cumva activitatea de la clase, dar cred că fiecare director de şcoală, fie că este în domeniul sanitar, fie în educaţie, în instituţiile de cultură, trebuie să ia acest mesaj pe care Guvernul îl dă extrem de serios şi trebuie să caute să întinerească, să dea o şansă tinerei generaţii să intre în sistem şi să-şi construiască o carieră în perioada următoare", a menţionat Violeta Alexandru.

Aceasta a atras atenţia că implementarea măsurii introducerii tinerilor în sistem trebuie să aibă loc gradual, pentru a nu perturba activitatea curentă a instituţiilor.

"Cu alte cuvinte aceste schimbări ar trebui să vină în timp, gradual, nu am vrut să perturbăm activitatea în acest moment, dar în egală măsură dăm un semnal tuturor celor care conduc aceste instituţii să facă în perioada următoare paşi necesari cât să deschidă instituţiile lor către persoane care reprezintă tânăra generaţie şi care pot intra în sistem în măsura în care primesc acest semnal de deschidere", a arătat ministrul Muncii.

La pensii avem pericol iminent, numărul persoanelor active descreşte simţitor; Pilonul 2 un sistem corect

În opinia sa, sistemul de pensii se află într-un pericol iminent în condiţiile scăderii simţitoare a numărului persoanelor active, astfel că populaţia trebuie încurajată să economisească bani pentru pensie prin sistemul de pensii administrat privat, care conferă mai multă siguranţă contribuabililor datorită trasabilităţii banilor şi transparenţei.

Ministrul a caracterizat Pilonul 2 drept un sistem de pensii corect, care dă măsura corectitudinii în raport cu contribuţiile realizate de oameni în vederea perioadei de retragere din activitatea profesională.

Totodată, Violeta Alexandru a atras atenţia că în toată Europa există tendinţa prelungirii vârstei de pensionare, însă nu a indicat că actualul Guvern ar intenţiona să ia măsuri în acest sens în mandatul curent.

Ministrul Muncii şi-a exprimat, totodată, îngrijorarea faţă de impactul bugetar al legislaţiei privind creşterea cu 40% a pensiilor începând din septembrie 2020, dar a subliniat că va aplica legea în vigoare cât timp deţine mandatul de ministru.

În opinia Violetei Alexandru, statul a eşuat în activitatea de conectare a cererii de forţă de muncă cu oferta, ea subliniind că nu există o problemă gravă a lipsei de forţă de muncă.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

13850 vizualizari

 • +39 (39 voturi)    
  Oare (Duminică, 29 decembrie 2019, 12:20)

  Coco_papagal [utilizator]

  Mai exista tara in EU care sa acorde pensie persoanelor de 45 ani? Cred ca doar cei din mine merita un asemenea drept. Boah...alo, corporatistii si privatul:va rog mai multe ore peste program pt a putea sustine tinerii pensionari :)
  • +6 (8 voturi)    
   Plus cei din turnătorii și industria sticlei. (Duminică, 29 decembrie 2019, 14:25)

   prec [utilizator] i-a raspuns lui Coco_papagal

   Și ăia se curăță repede! Dar nu prea mai avem astfel de industrii, le-am terminat în „democrație”!
   Este ILEGAL să te pensionezi înainte de vârsta de 63-65 de ani!!!!
   • +5 (5 voturi)    
    Pai militienii (Luni, 30 decembrie 2019, 6:10)

    Coco_papagal [utilizator] i-a raspuns lui prec

    chiar ca turnatori pt interlopi si psd lucreaza. Ce bine ati spus! :)
  • +2 (6 voturi)    
   nu vad ce te miri (Duminică, 29 decembrie 2019, 15:17)

   Je__ [utilizator] i-a raspuns lui Coco_papagal

   eu vad in jur plin de corporatisti exaltati ca varsta de pensionare se ridica la 70, Unii sunt suparati ca nu urca la 80, au pensii private (chit ca in 5 ani e gol depozitul) si chiar is foarte bucurosi ca urmeaza o strangere de curea, sa moara si capra vecinului

   Crezi ca mai conteaza ca unii ies la pensie la 45 ani?
  • +1 (13 voturi)    
   Pensie de corporatist (Duminică, 29 decembrie 2019, 15:17)

   Nissan [utilizator] i-a raspuns lui Coco_papagal

   Am lucrat 3 ani intr-o corporatie si alerg pe la finante sa imi recuperez vechimea si pensia... Ideea asta tampita ca pensia e o cersetorie si ca tara saraceste ca se platesc pensiile. S-A COTIZAT prin retinere din venit. Prin urmare faceti un mic efort de logica corporatisti de succes ca sa intelegeti ca pensia este un drept si nu un privilegiu. Privilegiu e sa-ti tragi un Mertan sau BMW de serviciu ca da bine si te umfla in pene cand de fapt soferul e un amarat cu 5000 de lei pe luna. Pensia la 45 de ani e o aberatie dar ideea ca la corporatii se munceste ca sa se plateasca pensiile e o mare aroganta.
  • +2 (8 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Duminică, 29 decembrie 2019, 16:50)

   [anonim] i-a raspuns lui Coco_papagal

  • +5 (5 voturi)    
   nu (Duminică, 29 decembrie 2019, 17:00)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui Coco_papagal

   doar pensionatul (până și conțopiștii care au doar muncă de birou, profită de acest lucru), dar și reangajarea în același sistem bugetar și chiar în aceeași instituție.
  • +3 (3 voturi)    
   Pensie la 45 de ani? (Luni, 30 decembrie 2019, 7:39)

   BEDE [utilizator] i-a raspuns lui Coco_papagal

   Ar trebui s[ se acorde la 45 de ani sau, oricum, la v\rst[ sub 60 de ani numai pensie pe caz de boală, sau, ca să-i spunem mai pe de-a dreptul, un fel de ajutor social pentru cei care au boli profesionale sau alt fel de boli. Dar pensia să fie acordată, în mod normal, numai după 60 de ani.
   Mai ales dacă este vorba de polițiști, militari și alte meserii în care omul nu mai poate presta activitățile cerute de pe la 45 de ani, pentru aceste categorii ar trebui să se prevadă calificarea în alte meserii, nicidecum să iasă la pensie.
   Și ar mai fi ceva care tare mult aș vrea să aud, și anume corelarea cu vârsta a programului de lucru. De pildă, până la 60 de ani, programul de lucru normal să fie 40 de ore/săpt, între 60 și 65 de ani să fie maxim 35ore/săpt, peste 65 maxim 30ore/săpt. Doar puterea de muncă scade cu vârsta. Dar, pe de altă parte, cei mai în vârstă care sunt specializați în ceva ar fi foarte util să-i instruiască pe cei mai proaspăt angajați.
 • +33 (35 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Duminică, 29 decembrie 2019, 12:23)

  [anonim]

  • +9 (11 voturi)    
   ȘI ILEGAL!!!! (Duminică, 29 decembrie 2019, 14:22)

   prec [utilizator] i-a raspuns lui

   Dar asta este Rrrumanica, patria hoților!
 • +17 (27 voturi)    
  Are dreptate, dar... (Duminică, 29 decembrie 2019, 12:46)

  newlook [utilizator]

  Are dreptate, dar...si-a pus in cap toti securistii pensionati care paraziteaza cu "competenta" lor orice sistem cu bani publici care le asigura salariul peste pensie: bugetarii "standard", regii, companii autonome, ONG-uri platite de stat ("utilitate publica", n'asa?), CA, consiGlieri, si cate si mai cate!
 • +30 (30 voturi)    
  Militienii de 40 de ani (Duminică, 29 decembrie 2019, 12:49)

  ciuma.rosie [utilizator]

  Cu pensii babane, au stat la birou toata viata si ies la pensie cu 20 de ani mai repede ca mine ? Mai bine spal babe la c...r in Uk decat sa platesc taxe si impozite unui stat hot ...
 • -18 (30 voturi)    
  va rog frumos (Duminică, 29 decembrie 2019, 12:58)

  cucuveauamov [utilizator]

  sa nu-l mai atacati pe d. Coldea. El v-a adus la putere, ce naiba! putin recunostinta macar de Craciun!
  • -9 (17 voturi)    
   Mie-mi place .... (Duminică, 29 decembrie 2019, 16:15)

   newlook [utilizator] i-a raspuns lui cucuveauamov

   Mie-mi place cum descopera #rezistii realitatea: vai, "exista stat paralel"?, vai, "justitia e nasoala?", "vai, platim ca prostii ce fac aia mentionati anterior?" "cum am putut ajunge aici?"...
   ...raspunsul invariabil la alea nasoale e "Dragnea" (cu variatiuni, da' tot pe acolo)
   ...iar Mesia urmatoare e USR !

   Neuroni putini, idei putine, da' fixe!
  • +3 (9 voturi)    
   Tu esti exemplu clasic, asa-i? (Duminică, 29 decembrie 2019, 17:03)

   Parzivall [utilizator] i-a raspuns lui cucuveauamov

   P_ensionat la 45 de ani, reintors ca Troll, tu, niuluk, Mazeta, simplex and Co.
   PS: ca dosr sunteti specialist in nume de cod!!!!
 • +10 (28 voturi)    
  Băăăiiii, trebuie interzisă pensionarea înainte (Duminică, 29 decembrie 2019, 13:03)

  prec [utilizator]

  de vârsta de 65 de ani!!! SCURT!!! Nu că să muncești la stat sau la privat!!!
  Fără „alegeri” cum vrea această habarnistă!!! În alte țări se discută de creșterea vârstei de pensionare, doar Rumânica pensionează la 40 de ani!!!
  Și ticăloșia individei explodează: „...sistemul de pensii se află într-un pericol iminent în condiţiile scăderii simţitoare a numărului persoanelor active, astfel că populaţia trebuie încurajată să economisească bani pentru pensie”
  DECI TU RECUNOȘTI CĂ-I DE JALE DAR NU FACI NIMIC, PERSIȘTI ÎN PROSTIE ȘI PE MAI DEPARTE!!!!
  • +5 (13 voturi)    
   . (Duminică, 29 decembrie 2019, 16:05)

   tirolez [utilizator] i-a raspuns lui prec

   bine ca ai gasit cine era ticaloasa din toata povestea asta.
   • +1 (5 voturi)    
    Și cum ai vrea să-i spun uneia care, deși are (Duminică, 29 decembrie 2019, 16:29)

    prec [utilizator] i-a raspuns lui tirolez

    datele concrete la îndemână și ne îndeamnă să punem bani deoparte că va fi jale cu pensiile peste 12-15 ani, nu face nimic ca să astupe găurile negre ce ruinează bugetul țării!??? cum ai vrea să-i spun!?
    ea, implicit întreaga guvernare, a recunoscut dezastrul și ne îndeamnă, pe față, să strângem ban de acum că va fi jale mai încolo!!!
   • +3 (3 voturi)    
    Iodlar (Duminică, 29 decembrie 2019, 17:08)

    Nissan [utilizator] i-a raspuns lui tirolez

    Esti pe faza, bravo! Matale ai pensie sau un mic business de succes, caz in care problema pensiei este pt. prosti?
    • -2 (4 voturi)    
     Bă, ești funcțional. Roagă un priten să-ți (Duminică, 29 decembrie 2019, 23:32)

     prec [utilizator] i-a raspuns lui Nissan

     explice în cazul ăsta!!!!
 • +25 (25 voturi)    
  da' de ce nu se pensioneaza toti la 45 de ani ? (Duminică, 29 decembrie 2019, 13:15)

  VaseaV [utilizator]

  intrebare, intrebare ... de ce trebuie sa se pensioneze la 45 de ani ? cand ii chemi pe politisti sau jandarmi ca ai o problema, mai intai iti dau tie amenda ca i-ai deranjat si apoi te mai si ameninta daca nu te potolesti ... de ce primaria ii pensioneaza la 45 de ani si nu ii pune portari sau agenti de paza in spitale, scoli, parcuri ? de ce? de ce ? de ce? constitutia ce zice ?
  • +5 (9 voturi)    
   Pensionarea la 45 de ani e ILEGALĂ!!! (Duminică, 29 decembrie 2019, 14:19)

   prec [utilizator] i-a raspuns lui VaseaV

   Vârsta minimă de pensionare ar trebui să fie 60 de ani și doar la cei ce-au muncit în mediul toxic! Nu liftele acoperite și în uniforme.
   • +6 (6 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Duminică, 29 decembrie 2019, 17:56)

    [anonim] i-a raspuns lui prec

   • +5 (7 voturi)    
    Sa fim totusi rationali ! (Duminică, 29 decembrie 2019, 18:27)

    Radu I [utilizator] i-a raspuns lui prec

    Nu sunt de acord cu pensionarea sub 55 de ani, indiferent in ce domeniu ai lucrat. Dar sa afirmi ca pensionarea este ilegala, inseamna ca unicul neuron din dotare iti face feste. Ăștea care zici tu, s-au pensionat dupa o lege, nu dupa sfaturile mamei Omida . Legea nu este buna, asupra ei trebuie sa se actioneze.Lamentarile de orice fel nu ajuta la nimic.
    • +2 (2 voturi)    
     65, nu 55! (Luni, 30 decembrie 2019, 10:01)

     prec [utilizator] i-a raspuns lui Radu I

     Sunt 10 ani, faraoane!
 • +5 (9 voturi)    
  Contaziceri (Duminică, 29 decembrie 2019, 13:35)

  Just2019 [utilizator]

  Doamna ministru se contrazice singura, sau nu este consecventa in declaratii. Deunezi, spunea ca, nu vor fi aplicate modificari celor care au pensii mai mici de salariul minim brut, aceste masuri avand rolul de a elimina din sistem, situatii nefiresti, cand anumiti angajati ies la pensie cu sume foarte mari, la 45 de ani si continua sa lucreze in institutiile de stat. Acum, vad, ca nu mai spune nimic de aceste exceptii. Prin modificarile pe care vor sa le aduca legii pensiilor, vor fi afectati toti cei saraci, si favorizati tot bogatasii. Cunosc cazuri in care, oameni grei, cu carnete de partid, iau pensii babane, iar managerii ii mentin in functii, pe salarii imense, gen 15-20000 de lei, numai pentru ca fac parte din protipendada PSD-ista. Sugerez doamnei ministru si guvernului, ca mai intai, sa se tina de promisiunea de a face curat de toate sinecurile, nepotismele si amantlacurile din ministere si institutiile din subordine, angajate si promovate de PSD, din 2012 incoace , care plimba hartii de colo colo, pe mii de lei, si or sa vada cata economie se va face la bugetul statului. Plus eliminarea pensiilor speciale, pensiile parlamentariilor si a celor din administratia locala. Sau PNL-ul face iarasi blat cu PSD, asa cum ne-a obisnuit?
 • +6 (8 voturi)    
  Intoxicare! Vârsta de pensionar este de 60 de ani. (Duminică, 29 decembrie 2019, 14:29)

  spirache [utilizator]

  Legea 223/2015:
  Articolul 16
  (1) Au dreptul la pensie de serviciu pentru limită de vârstă militarii, polițiștii și funcționarii publici cu statut special, în activitate, care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții:
  a) au împlinit vârsta standard de pensionare pentru limită de vârstă;
  b) au o vechime efectivă de cel puțin 25 de ani, din care cel puțin 15 ani reprezintă vechimea în serviciu.
  (2) Vârsta standard de pensionare pentru limită de vârstă, prevăzută la alin. (1) lit. a), este de 60 de ani. Atingerea acestei vârste se realizează prin creșterea vârstelor standard de pensionare, conform eșalonării prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezenta lege.
 • +5 (9 voturi)    
  in privat (Duminică, 29 decembrie 2019, 15:40)

  daldepsd [utilizator]

  nu te intreaba nimeni daca iti place sa lucrezi in patru schimburi si poate apunci pensia la 65 de ani, pe principiul contributivitatii. De ce un politist (am vazut atetea cazuri cand dupa ora 16.00 sediul este deja cu lacatul pus), imbracat de stat , cu masina la scara, salariu bun (mult peste cel pe care il ia un inalt calificat din privat) sa nu iasa si el tot la aceeasi varsta si tot pe contributia depusa la fondul de pesii de stat?. Sa nu mai vorbim de personalul auxiliar din politie, armata si justitie, De aici trebuie pornita reforma.
 • +1 (7 voturi)    
  Situatia e incurcata (Duminică, 29 decembrie 2019, 16:12)

  radu222 [utilizator]

  #prec. Nu te ambala. Legea privind pensionarea dupa 20 de ani vechime in munca a dat-o PSD. E vorba in special de politisti si cadre militare. Profesorii nu se pensioneaza la 45 de ani. Guvernul Orban a incercat sa desfiinteze acesta practica de a te pensiona la 45 de ani si apoi de a te angaja din nou la stat, uneori pe acelasi post pe care ai lucrat inainte, dar s-a lovit de anumite realitati la care face referire dna. Violeta Alexandru-ministrul muncii. Cei care lucreaza in sistemul privat nu beneficiaza de facilitati la pensionare. PSD a lasat tara nu pe marginea gropii ci direct in groapa. Vezi maririle de salarii la bugetari si maririle de pensii care s-au facut si vor mai trebui facute (40% la pensii) pentru care PSD a facut legea. Aceste mariri fara noima s-au facut si se vor face in mare parte cu bani imprumutati. E mai mult decat imoral sa te bucuri de cresterea pensiilor cand stii ca banii imprumutati vor trebui inapoiati de copii si nepotii nostri. Nu mai vorbesc de pensiila speciale care nu-si gasesc nici o justificare. Intrucat nu se pot desfiinta, singura modalitate pe care o vad este sa fie impozitate progresiv. De exemplu, ce este peste 5000 lei sa fie impozitat cu 50%, ce depaseste 10000 lei sa fie impozitat cu 80%.
 • +3 (5 voturi)    
  Dar e just .... (Duminică, 29 decembrie 2019, 17:51)

  Costello [utilizator]

  ....sa iasa la pensie la 45 de ani sau, chiar, 50 de ani? Modificati legea!
 • +4 (6 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Duminică, 29 decembrie 2019, 17:59)

  [anonim]

 • +5 (9 voturi)    
  ADEVĂRUL NU SE SPUNE: (Duminică, 29 decembrie 2019, 19:50)

  nick24 [utilizator]

  1) pericolul nu sunt pensiile normale ( acelea cu media 1100 lei, cu peste 1 milion sub 1000 lei și încă 2 milioane puțin peste 1100 lei)
  2) pericolul sunt pensiile speciale, ocupaționale și de serviciu - că le-au botezat diferit să le păstreze în final.
  Aceste pensii speciale, etc, deja depășesc ca sumă totală suma totală a pensiilor normale, dar nu se spune, e confidențial. Cifrele vehiculate sunt vechi și depășite mult de realitate, care dacă s-ar cunoaște ar fi mare scandal.
  În 1989, din surse aduse la lumină acum la 30 de ani de la Revoluție, erau 179000 de cadre MAPN și peste
  700000 miliție și securitate. Câți din aceștia mai există ca pensionari?
  Nu uitați câti ani de pensie specială a mâncat Vișinescu!

  Se ia exemplul: după cel de-al doilea război mondial 1941-1945, în anul 1995, DUPĂ 50 de ani, mai erau 900000 de veterani și văduve de veterani ( cu niște ajutoare de bătaie de joc 200-400 lei)

  Deci cam câți ori fi după numai 30 de ani, plus cei care au ieșit sistematic la 45, de atunci încoace?

  Soluția? Să se abroge legea care spune că bunul obținut nu se mai poate lua. Cine a dat-o și pt cine?
  • -4 (6 voturi)    
   e plina lumea... (Luni, 30 decembrie 2019, 7:20)

   Mihalav [utilizator] i-a raspuns lui nick24

   Du-te bai baiatule in Coreea de Nord. Cum adica sa-ti ia bunul obtinut? Pai pe ce lume traim? Nici in comunism nu se intampla asa ceva. Si ce legatura are cu cumulul pensiei cu salariul?
   • +3 (3 voturi)    
    EU TE ÎNȚELEG! (Luni, 30 decembrie 2019, 11:33)

    nick24 [utilizator] i-a raspuns lui Mihalav

    Vrei să îți păstrezi pensia specială și ai fi de acord pt asta să se taie la cei cu 1000 de lei pe lună și cu atât mai mult la cei 1 milion de oameni, care au lucrat pe minim plus bonuri de masă și care vor avea o pensie de 600 lei!!! De ăștia nu-ți pasă!

    Cumulul pensiei cu salariul SĂ SE POATĂ FACE DUPÂ 65 de ani, dar nu pt cei cu pensii speciale, de serviciu, ocupaționale, etc, etc. DECI NU LA 45 de ani!
    • +2 (2 voturi)    
     O VESTE BUNĂ pt tine (Luni, 30 decembrie 2019, 16:05)

     nick24 [utilizator] i-a raspuns lui nick24

     Tăierea pensiei speciale se va face din data aprobării legii, NU SE RECALCULEAZĂ DIN URMĂ. Nu se va cere nimic înapoi din bunul deja încasat /obținut!
 • +7 (7 voturi)    
  Legea (Duminică, 29 decembrie 2019, 21:21)

  POMPIERUL [utilizator]

  Care permite cumularea pensiei cu salariul , in domeniul public, a fost votata in parlament, asumata, ori OG, OU?? cind?? De catre cine???
  Donmilor jurnalisti cu subiect si predicat, ca sa vada prostimea ce dezmat e in administratie.
 • -4 (4 voturi)    
  Aloooo tanti (Luni, 30 decembrie 2019, 9:02)

  JohnyM [utilizator]

  Ca sa te pensionezi la 45 de ani iti trebuie 20 de ani vechime.Propaganda ieftina
 • +3 (3 voturi)    
  Injust, doamna ?! E monstruos !! (Luni, 30 decembrie 2019, 9:12)

  deval [utilizator]

  Intreaga legislatie a ''specialilor'', e monstruoasa !! Varsta de pensionare, modul de calcul, necontributivitatea !!
  Efecte :
  1 Cresterea artificiala a pensiei medii pe economie si o plasare mincinoasa in clasamente comparative cu alte tari UE;
  2 Distorsiuni pe piata prin existenta multor pensii cu valori peste salariile cele mai mari din privat ;
  3 Pensiile specialilor (prin dimensiuni, mod de calcul) ar putea fi germenii viitoarei revolutii-nu stiu daca deliberat- in care richita sa faca iar micșunele prin care sa punem la cos tentativa noastra de stat de drept capitalist inainte de al infaptui !!!!!!!!!!
 • -4 (4 voturi)    
  Vorbe, vorbe si iar vorbe (Luni, 30 decembrie 2019, 10:38)

  Gigi Kent [utilizator]

  Doamna ministru, sunteti la guvernare! Nu mai merge cu critici vagi si generalizate. Care sunt problemele si solutiile logice si acceptabile de catre toata lumea?

  Am vazut cu pensiile. Absolut nici o solutie. Se taie dar nu toate si poate ne mai si razgandim. Daca mai tineti principiul cretin al "contributivitatii" in brate nu veti ajunge nicaieri. Na ca militarii nu au "contribuit". Dar cred ca au si ei nevoie de un sistem echitabil. Ca toti pensionarii. Ca si magistratii si judecatorii. Ca si artistii si aviatorii. Dar sunteti prea prosti ca sa va duca capul. Pe cei de la PSD ii duce capul dar nu vor.

  La fel si cu pensiile private din pilonul II. Sunt bune daca administratorii inteleg ca nu e un cartel si ca oamenii nu contribuie pentru a-si da ei salarii si bonusuri nemeritate. Vor salarii si bonusuri babane sa stranga bani in pilonul III.
  • 0 (4 voturi)    
   Deci (Luni, 30 decembrie 2019, 12:59)

   yol [utilizator] i-a raspuns lui Gigi Kent

   Nu ai contribuit cu nimic si ai si tu o sinecura. Nici nu ne asteptam la altceva de la voi. Exact despre asta e vb in articol, despre voi.
   Vezi ca nici pensiile( contributive) si nici salariile nu se pot taia. Esti mintit de ani de zile de antena 3. In 2010 s-au taiat pensiile speciale si sporurile, bonusurile si alte privilegii pe care si le votasera bugetarii, nicidecum salriile si pensiile.
   Mintiti, mintiti, poate mai prindeti betivi prin carciumi sa va creada!
   • -3 (3 voturi)    
    Stai jos, ai nota 4 (Luni, 30 decembrie 2019, 14:52)

    Gigi Kent [utilizator] i-a raspuns lui yol

    Unele categorii de bugetari (sau angajati de dinainte de 1989) nu au "contribuit" pentru ca nu trebuiau. De exemplu miltarii nu au salarii ci solde. Parlamentarii nu au salarii ci indemnizatii.

    Cine e destept (adica nu foarte prost) intelege ca "a contribuii" la stat inseamna mutarea banilor dintr-un buget in altul (ex. din bugetul armatei in cel al asigurarilor sociale). Contributiile reale, nete vin doar din sectorul privat, restul e scriptic adica pe hartie.

    De aia "principiul contributivitatii" e o bascalie pe care nici un useristo-liberal-pemepist, in frunte cu Orban nu o va intelege vreodata.

    PS nici betivii din carciumi nu ar intelege ce zic eu aici dar macar de la ei nu am asteptari.
    • +3 (5 voturi)    
     Cum am zis, (Luni, 30 decembrie 2019, 16:23)

     yol [utilizator] i-a raspuns lui Gigi Kent

     Ai inghitit televizorul cu tot cu telecomanda! Codul muncii la schimbat Boc in 2010, cand tipati voi prin strada ca va taie plm salariile si pensiile.
     Luati-l pe Dogaru si iesiti iar la proteste! Uite, in 2012 ati avut succes,Ponta v-a dat inapoi pensiile speciale pe care le taiase boc.
     • 0 (2 voturi)    
      Ma scuzi (Luni, 30 decembrie 2019, 16:45)

      Gigi Kent [utilizator] i-a raspuns lui yol

      Ma scuzi dar esti analfabet functional.
 • +1 (1 vot)    
  ministrul muncii declaratii pensii (Marţi, 31 decembrie 2019, 0:55)

  voi [utilizator]

  1) d-na ministru are un discurs politicianist, confuz, nestiind cum sa actioneze astfel incat sa se asigure mai buna functionare a sistemului public de pensii;
  2) de ex.daca a vazut(corect) ca raportul angajati/pensionari este defavorabil, rezulta ca este necesara interzicerea cumularii pensiei cu salariul pt. toti pensinarii fiindca pensionarul care va opta pt. salariu va scade nr. pensionarilor cu unu si va creste nr. angajatilor
  cu unu. La scara Romaniei poate fi mult.De ce n-a facut o statistica in acest sens ? Pentru invatamant masura trenuia amanata pana la inceputul anului scolar 01.09.2020 ca sa nu bulverseze sistemul, si nu instituita o esceptie 3) trebuie permis cumulul a 50% pensie cu 50% norma de lucru fiindca oamenii care lucreaza dupa varsta pensionarii sunt valorosi pt. sistemul de pensii, trebuie stimulati sa lucreze dar nu in orice conditii.Deci, mai putina politica, mai putine vorbe, mai multa logica, concluzii si masuri care se impun.
 • 0 (0 voturi)    
  Raspunsul e simplu (Miercuri, 1 ianuarie 2020, 11:40)

  titu_maior [utilizator]

  Nu mai scoateti pensionari la 45 de ani. Militienii si securistii nu au conditii mai grele de munca decat alte categorii sociale, e aberant asta! Un corporatist lucreaza 8-10 ore pe zi... si asta lucreaza, nu poti sa pacalesti "sistemul" ca la stat!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by