​Angajaţi din California ai lanţului de restaurante McDonald's au intervenit pentru salvarea unei femei care a mimat din buze "Ajutor" pentru a scăpa de un bărbat care a ameninţat-o cu moartea în Ajunul Crăciunului, a anunţat într-un mesaj publicat pe Facebook Biroul Şerifului din comitatul american San Joaquin, scrie Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Femeia a cărei identitate nu a fost făcută publică a intrat în restaurantul McDonald's din Lodi, localitate aflată la circa 100 de kilometri est de San Francisco, i-a rugat pe angajaţi să sune la serviciul de urgenţă 911 şi le-a indicat numărul maşinii cu care venise, a precizat poliţia.

Când a ieşit din toaletă şi a vrut să facă o comandă, bărbatul suspectat în acest caz, Eduardo Valenzuela, i-a cerut să folosească în schimb serviciul "drive-thru", prin care clienţii plasează comenzi direct din maşină.

Odată ajunsă în faţa geamului "drive-thru", femeia aflată la volan a mimat din buze "Ajutor" către angajaţii restaurantului.

Poliţia a intervenit la faţa locului şi i-a cerut femeii să tragă pe dreapta. Ea le-a declarat poliţiştilor că Valenzuela a abuzat-o fizic în trecut, iar în acea zi a ameninţat-o cu moartea dacă refuza să îl ducă cu maşina în vizită la rude în Ajunul Crăciunului.

Poliţia a precizat că în maşină a fost găsită o armă de foc neînregistrată. Valenzuela a fost pus sub acuzare pentru ameninţare cu moartea, posesie de bunuri furate şi deţinere ilegală a unei arme de foc.