Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis vineri o atenționare meteo de ninsori și viscol ce vizează în principal zona de munte și partea de sud-est a țării, fiind în vigoare până duminică seara.

Cod galbenFoto: Administratia Nationala de Meteorologie

Astfel, în intervalul 27 decembrie, ora 22:00 – 29 decembrie, ora 22:00, local și temporar vor fi intensificări ale vântului, cu rafale în general de 45…50 km/h și de peste 60…70 km/h la munte, iar pe parcursul zilei de duminică (29 decembrie) și în sud-est.

Temporar în zona montană va ninge, iar local în Transilvania, sudul Moldovei și din a doua parte a zilei de sâmbătă (28 decembrie) și în Muntenia și vestul Dobrogei vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă.

Tot pentru aproximativ aceeași perioadă (27 decembrie, ora 22:00 – 29 decembrie, ora 20:00), ANM a emis o avertizare cod galben de ninsori însemnate cantitativ și viscol.

Astfel, în Carpații Meridionali și de Curbură, iar din dimineața zilei de sâmbătă (28 decembrie) și în cea mai mare parte a Moldovei, va ninge, temporar însemnat cantitativ, astfel că se va depune strat de zăpadă, local consistent.

Vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală în general de 50...55 km/h, iar la munte, în special pe creste, vor fi rafale de peste 70...80 km/h, viscolind și spulberând zăpada.