Salvamontiştii au intervenit, în a doua zi de Crăciun, la 39 de accidente, cele mai multe în Sinaia, Predeal, Gorj și Lupeni, notează Mediafax. O mașină în care erau trei persoane, între care și un copil, a rămas blocată în zăpadă la Rânca.

Interventie SalvamontFoto: Facebook - Salvamont Romania

Potrivit Salvamont, și a doua zi de Crăciun a fost o zi de foc pentru salvamontiștii din întreaga țară, aceștia fiind solicitați să intervină la 39 de evenimente.

Cele mai multe accidente au fost la Sinaia, Predeal, Gorj și Lupeni. Apoi, accidente s-au produs în Alba, Bușteni, Caransebeș, Maramureș, Mureș, Brașov, Suceava, Neamț și Sibiu.

Principalele cauze ale accidentelor au fost reglarea necorespunzătoare a legăturii de schi, folosirea de mijloace improvizate de alunecare pe zăpadă și gradul mare de încărcare al puținelor pârtii funcționale cu practicanți ai sporturilor de iarnă.

În această perioadă, peste 400 de salvamontiști se află, zilnic, la datorie.

Printre altele, salvamontiștii gorjeni au intervenit pentru recuperarea unei mașini care a rămas înzăpezită în partea de nord a stațiunii Rânca.

Cele trei persoane din mașină, între care și un copil, nu au avut probleme medicale și au fost adăpostite într-o cabană până când salvamontiștii și un echipaj al serviciului de deszăpezire de la Drumurile Naționale au reușit să recupereze și mașina.

În zonă era viscol puternic cu zăpadă.