Un incendiu a izbucnit, vineri dimineaţă, la un depozit cu materiale plastice din localitatea Afumaţi, flăcările cuprinzând peste 80% dintr-o suprafaţă totală de 4000 de metri pătraţi, a informat ISU Bucureşti-Ilfov. La faţa locului au intervenit 25 de autospeciale de stingere şi 150 de pompieri.

Pompieri (foto arhiva)Foto: Facebook/ ISU Bucuresti Ilfov

Update 3: Incendiul de la depozitul cu materiale plastice din Afumaţi a fost stins, după mai bine de 3 ore de la anunţarea acestuia, focul mistuind aproape întreaga suprafaţă a clădirii, informează Agerpres.

"E vorba de o platformă cu trei depozite, un depozit de 4.000 mp şi două depozite de circa 800-1.000 mp, în vecinătăţi mai avem o vilă P+1 şi alte locuinţe particulare. Flăcările erau foarte puternice, la 10-15 metri înălţime, temperatura de 800-1.000 grade, incendiul este localizat, flacăra este aproape lichidată, mai sunt focare la care intervenim punctual. Având în vedere degajările de fum, echipajul nostru a efectuat o serie de măsurători şi valorile au fost depăşite în momentul iniţial al arderii. În momentul de faţă, nu mai sunt probleme privind valorile din atmosferă", a declarat, la Digi24, inspectorul şef ISU Bucureşti-Ilfov, colonel Orlando Şchiopu.

******

Un puternic incendiu a izbucnit vineri dimineață la un depozit din localitatea Afumati, judetul Ilfov, a anunțat Digi24. Bogdan Toma, purtătorul de cuvânt al ISU Bucuresti Ilfov, a declarat că „arde aproximativ 80% dintr-o suprafață de circa 4.000 de metri pătrați". Oficialul ISU a precizat că intervin 25 de autospeciale de stingere.

Incendiul a fost anunțat prin 112 în jurul orelor 5.30 dimineața. Din fericire, nu au fost victime, iar incendiul a fost localizat în jurul orei 07.30.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență a emis și un mesaj RO-ALERT pentru locuitorii din zonă. "Incendiu major produs în Afumați. Evitați zona și eliberați căile de circulație pentru a permite accesul mijloacelor de intervenție", a fot mesajul transmis, potrivit Mediafax.

Depozitul conținea deșeuri de plastic, potrivit oficialilor ISU. Nu mai există riscul ca incendiul să se propage și la construcțiile învecinătate, incendiul fiind localizat, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU.

Pompierii au intervenit cu un efectiv de 150 de persoane, iar pe lângă cele 25 de autospeciale, mai sunt trimise la fața locului 4 autoscări, două descarcerări și două ambulanțe SMURD.

Potrivit lui Raed Arafat, ISU a suplimentat numărul mașinilor de intervenție. „Se intervine doar din exterior, nu se poate intra acolo din cauza condițiilor. Nu sunt victime, o singură persoană a avut nevoie de asistență medicală”, a spus Raed Arafat.

Update 2: Garda de Mediu, după incendiul din Afumați: Nu sunt probleme pentru sănătatea populației

Reprezentanții Gărzii de Mediu precizează că fumul degajat de incendiul din localitatea Afumați nu reprezintă un pericol pentru sănătatea populației, valorile înregistrate de un laborator mobil fiind sub limita admisă.

„Am luat legătura cu Agenția de Protecția Mediului București, care are în dotare un autolaborator, care s-a deplasat. Am vorbit cu cei de la autolaborator și mi-au confirmat faptul că nu există pericol pentru sănătatea populației. Valoarea înregistrată este de 4 mg/mc. Valoarea este sub valoarea limită admisă, deci nu sunt probleme pentru sănătatea populației”, a explicat la Digi24 Emil Grigore, comisar la Garda de Mediu, citează Mediafax.

Potrivit specialistului, nu există pericole pentru populație mai ales pentru că vântul nu este puternic și zona în care s-a produs incendiul este una industrială.

„Până în zona rezidențială avem cam 2 kilometri și jumătate. Oamenii nu trebuie să-și facă probleme”, a mai spus Grigore.

La același post de televiziune, președintele CJ Ilfov, Marian Petrache, a declarat că firma care deține depozitul nu avea paznic de noapte, iar incendiul a fost sesizat de polițiștii care patrulau în zonă.

Update 1: Incendiul a fost localizat, însă există în continuare riscul prăbușirii construcției, avertizează reprezentanții ISU București-Ilfov.

Până la ora transmiterii știrii, nu a fost înregistrată nicio persoană rănită.

„Intervenția este în desfășurare, în acest moment incendiul este localizat, ceea ce înseamnă că acesta nu se mai poate extinde și la obiectivele învecinate. Colegii mei intervin cu prudență din exteriorul locaiei pentru că există posibilitatea prăbușirii halei. De asemenea, un perete lateral al clădirii s-a prăbușit. Vorbim de o hală pe structură metalică, învelită cu panouri tip sandviș, care din cauza temperaturilor foarte mari, se prăbușesc”, a declarat Bogdan Toma, ofițer de presă al ISU București-Ilfov, la Digi 24.

Până la ora transmiterii știrii, nu a fost nevoie de intervenția celor de la SMURD pentru acordarea îngrijirilor medicale vreunei persoane.